Το ηχηρό «όχι» της Εκκλησίας τάραξε τα νερά στη Ν.Δ.!

Απελευθερωμένοι βουλευτές και στελέχη βγήκαν στο προσκήνιο και τοποθετήθηκαν, είτε μέσω διαρροών είτε μέσω δηλώσεων, ότι θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν

Μπορεί για το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό το «όχι» της Εκκλησίας στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να μην αλλάζει σε τίποτα τον σχεδιασμό τους, ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τους «γαλάζιους» βουλευτές που βρίσκονται κάτω από γενικευμένη κοινωνική πίεση ώστε να σταθούν απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που αλλάζει τον πυρήνα της παραδοσιακής οικογένειας.

Το επίσημο «όχι» της Ιεράς Συνόδου, το οποίο μάλιστα θα συνοδευτεί από κήρυγμα στους πιστούς και επιστολή στους 300 βουλευτές, τάραξε τα νερά εντός της Νέας Δημοκρατίας, απελευθερώνοντας τους βουλευτές που ήθελαν να διαφοροποιηθούν δημόσια. Ετσι, και ενώ το Μαξίμου συνεχίζει στη γραμμή της απαξίωσης της Εκκλησίας και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, «γαλάζιοι» βουλευτές και στελέχη βγήκαν στο προσκήνιο, είτε μέσω διαρροών είτε μέσω δηλώσεων, βάζοντας ξανά τους επιτελάρχες του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγάζουν «κομπιουτεράκι» και να υπολογίζουν τις αποχές και τα «όχι» στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο δήθεν εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη κωλοτούμπα, επιβεβαιώνοντας τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, που από την πρώτη στιγμή έλεγαν πως «ο Μάκης δεν θα πάει κόντρα στον Κυριάκο». Για την ακρίβεια, ο υπουργός Επικρατείας αποφάσισε να μην καταψηφίσει, αλλά να απέχει από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομοφύλων, δείχνοντας με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο πως παραμένει παντρεμένος με την… καρέκλα.

Τον δρόμο της αποχής όμως, που άνοιξε ο Μάκης Βορίδης, φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και άλλοι δεξιοί βουλευτές οι οποίοι αγαπούν την πυρηνική οικογένεια αλλά και τον… Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο πρώην υπουργός Αγγελος Συρίγος, ο οποίος αποκάλυψε χθες πως το πιθανότερο σενάριο για τον ίδιο είναι αυτό της αποχής από την κρίσιμη ψηφοφορία, υποστηρίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η πυρηνική οικογένεια.

Aπέναντι στο νομοσχέδιο

Στην ίδια κατηγορία ανήκει βέβαια και ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με το νομοσχέδιο αλλά θα απέχει από την ψηφοφορία, θέλοντας προφανώς να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Στον κύκλο των «γαλάζιων ανταρτών» μπήκε από χθες το μεσημέρι η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία από το περιστύλιο της Βουλής υποστήριξε ότι θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο. «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την τεκνοθεσία. Είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης» είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως η ίδια στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης είχε καταψηφίσει την τεκνοθεσία και την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει από χθες, με τον πλέον επίσημο τρόπο, και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο. «Δεν είναι δικαίωμα ο γάμος, είναι θεσμός. Θεωρώ ότι κάθε επιθυμία δεν μπορεί να θεωρείται δικαίωμα. Ο γάμος είναι δομικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεν θα απέχει. Αρνητική όμως φαίνεται πως παραμένει και η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, η οποία μέχρι στιγμής μπορεί να απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο μέσω διαρροών φρόντισε και χθες να ξεκαθαρίσει πως παραμένει αποφασισμένη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά και να παραιτηθεί από το υπουργικό συμβούλιο.


Mανιφέστο Οικονόμου υπέρ της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας

Εξέγερση στην πτέρυγα της παραδοσιακής Δεξιάς εντός της Νέας Δημοκρατίας ή μεμονωμένες διαφοροποιήσεις στελεχών κάτω από την κοινωνική πίεση; Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες τόσο εντός της Πειραιώς όσο όμως και στα υπόλοιπα κόμματα, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «ακυρώσει» το κόμμα του και να μετατραπεί σε Ελληνα Μακρόν. Και αν οι μέχρι τώρα δηλώσεις έμοιαζαν αποσπασματικές, η παρέμβαση του πρώην υπουργού και βουλευτή Γιάννη Οικονόμου αποτελεί ένα μανιφέστο υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας, που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν εγκαταλείψουμε τα παραδοσιακά και συντηρητικά κοινά μας, τα στρώματα αυτά ενδέχεται να στραφούν εν τέλει σε αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις με συγκεχυμένα ιδεολογικά πρόγραμμα, αλλά σαφή αντιφιλελεύθερο και εθνολαϊκίστικο προσανατολισμό» είπε πάλι. Υπενθύμισε μάλιστα πως υπάρχει το πρόσφατο «παράδειγμα του γαλλικού γκολικού κόμματος, της παραδοσιακής συντηρητικής γαλλικής Δεξιάς, η οποία σαρώθηκε εκλογικά και σχεδόν εξαϋλώθηκε επειδή αποστράφηκε τους αξιακούς πυλώνες της γαλλικής Δεξιάς: την οικογένεια, τη θρησκεία και το έθνος».

«Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής φοβάμαι ότι στρέφει την πλάτη στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας. Η παραδοσιακή μας βάση είναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, την εργασία, την τιμιότητα, τη λιτότητα, σέβονται τον νόμο, την παράδοση και τη θρησκεία» είπε. Και κατέληξε λέγοντας πως «το κόμμα μου είναι ισχυρό επειδή είναι ταυτοτικά ισχυρό» και ότι «χωρίς τον δεσμό με τη βάση της παράταξης φιλελεύθερες ιδέες και μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολο να εισαχθούν». Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως η παρέμβαση Οικονόμου έρχεται λίγες μονάχα ώρες μετά τις προειδοποιήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και τη γενικευμένη αντίδραση μελών και στελεχών του κόμματος που «πλημμυρίζει» το κυβερνών κόμμα.


Δείτε επίσης: Αμετακίνητος ο Μητσοτάκης για τον γάμο των ομοφύλων!

Δείτε επίσης: Με μεγάλα κενά ο νόμος που τέθηκε σε διαβούλευση

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα