Μυστήριο με τον Βαρβιτσιώτη!

Δήλωσε παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα και ταυτόχρονα αποχώρηση από την πολιτική, τέσσερις μήνες μετά την αναγκαστική παραίτησή του και από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας

Μυστήριο καλύπτει την ξαφνική παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη βουλευτική του έδρα με την ταυτόχρονη αποχώρησή του από την πολιτική, τέσσερις μήνες μετά την αναγκαστική παραίτησή του και από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, λόγω της δήλωσης που είχε κάνει με αφορμή τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν σπρώχτηκε από το προσωπικό πλοίου που είχε αποπλεύσει και έπεσε στη θάλασσα.

«Υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν γι’ αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους, να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είχε πει τότε, δήλωση που είχε θεωρηθεί ότι εξίσωνε το θύμα με τον θύτη και γι’ αυτό είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων. Λίγο μετά παραιτήθηκε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι του υποδείχθηκε από το Μαξίμου η παραίτηση για να κοπάσει ο θόρυβος.

Από τότε μέχρι χθες ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν «ωσεί παρών» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν είχε κάνει καμία δημόσια παρέμβαση ως βουλευτής και στέλεχος της Ν.Δ. Χθες ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη Βουλή και την αποχώρησή του από την πολιτική, ύστερα από 24 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που πέρυσι τον Μάρτιο μεταβιβάστηκαν στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος είχε αναδειχθεί από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία τον Ιούλιο του 2021.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πριν από την παραίτησή του είχε συναντηθεί και είχε ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με τη σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα».

Ο ίδιος ο κ. Βαρβιτσιώτης στη δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει. Εχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Ολα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό». Τη θέση του στη Βουλή ως βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Αθήνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, που είχε διατελέσει δήμαρχος Αιγάλεω για οκτώ συνεχή έτη, από το 2002 έως και το 2010.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα