Μαξίμου: Θορυβημένο για τους γκέι γάμους

Προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες -τις οποίες υπολογίζει σε 40 έως 50 βουλευτές-, καθώς διαπιστώνει ότι οι διαφωνούντες ολοένα αυξάνονται

Μπορεί δημοσίως κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού να δείχνουν ψύχραιμοι για τις διαφωνίες δεκάδων βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην πραγματικότητα όμως το Μέγαρο Μαξίμου είναι έντονα θορυβημένο και προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες -τις οποίες υπολογίζει σε 40 έως 50 βουλευτές-, καθώς διαπιστώνει ότι οι διαφωνούντες ολοένα αυξάνονται, με πολλούς από αυτούς να απέχουν από την ψηφοφορία, εφαρμόζοντας τη «μέθοδο Βορίδη».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι πιέσεις βουλευτών προς τον υπουργό Επικρατείας να παραιτηθεί από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας του, με αιχμηρότερο όλων τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. «Αν ήμουν στη θέση του κ. Βορίδη, θα είχα παραιτηθεί. Οποιος υπουργός διαφωνεί με ένα νομοσχέδιο που έρχεται με εισήγηση του πρωθυπουργού παραιτείται, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός…» είπε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του Οpen.

Η στάση του κ. Βορίδη, πάντως, διεκδικεί βραβείο παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Αν και υπουργός, διαφωνεί με το νομοσχέδιο, το αντιπολιτεύεται και ως αντισυνταγματικό, θα απέχει από την ψηφοφορία, δεν παραιτείται όμως από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα κάνει κήρυγμα ενότητας, λέγοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως προωθεί «αντισυνταγματικό» νομοσχέδιο! «Η Ν.Δ. θα βγει ενωμένη, πιο ισχυρή, με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κ. Μητσοτάκη. Οσοι περιμένουν ότι η παράταξη θα διαιρεθεί κάνουν λάθος» είπε το Σάββατο σε κομματική στις Αρχάνες Ηρακλείου. Στην άποψή του περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου απάντησε το Σάββατο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογιώργης στο ertnews.

«Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου, και σε αυτό συγκλίνουν, νομίζω, όλες οι απόψεις των συνταγματολόγων μας» είπε και πρόσθεσε: «Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Βορίδη. Εχει μια συγκεκριμένη νομική θεώρηση και κατασκευή γύρω από το πλαίσιο, την οικογένεια, το πώς λειτουργεί ο Αστικός Κώδικας. Δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα, έχει γίνει μια συστηματική δουλειά για αρκετούς μήνες στο θέμα αυτό». Ερωτηθείς και για τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα θέματα αυτά, απάντησε πως είναι γνωστές.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βορίδης υποστήριξε την Παρασκευή πως «το Σύνταγμά μας λέει ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο του έθνους μαζί με τη μητρότητα και είναι υπό την προστασία του κράτους. Για μένα υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας. Για να περάσει ο νόμος, κατά τη γνώμη μου, χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό ορισμό της οικογένειας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα