Ενημερώθηκε ο Στ. Κασσελάκης για τα εξοπλιστικά από τον Νίκο Δένδια

Αυστηρό μήνυμα στο Μαξίμου ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα αποτελούν ζήτημα ασφάλειας της χώρας και όχι επικοινωνίας» έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, επισκέφτηκε χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αναφέρονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F-35 αξίας 8,2 δισ.

Στο επίκεντρο της εκτεταμένης ενημέρωσης από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Δένδια και τη στρατιωτική ηγεσία, για την οποία δήλωσε άκρως ικανοποιημένος, βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στη συνέχεια 40άλεπτη ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια, η οποία περιστράφηκε γύρω από τα εθνικά θέματα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φθάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση» σχολίασε για τα εξοπλιστικά προγράμματα στις δηλώσεις του, προσθέτοντας: «Ηταν μια πολύ ειλικρινής συζήτηση. Είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα. Αναδείξαμε συγχρόνως τα ζητήματα για την αμοιβή των στρατιωτικών και τον οικογενειακό τους σχεδιασμό, που έχουν μείνει πίσω, και συγχρόνως ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας και των αμυντικών υποδομών ειδικά».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αθανάσιο Τσιόλκα. Οπως δήλωσε: «Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για εμάς ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα