Κουρέτας: Αφησαν έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης κρίσιμο έργο για χάρη του Mall

Νέα καταγγελία – φωτιά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το φράγμα της Σκοπιάς

Η καταγγελία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του άφησαν έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα στην κατεστραμμένη Θεσσαλία για να εντάξουν στις χρηματοδοτήσεις το πολυκατάστημα Mall στην Αθήνα με μισό δισ. ευρώ, προκαλεί. Ο Δ. Κουρέτας από το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του στηλίτευσε «την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα κρίσιμα έργα υποδομής και τη θωράκιση από την κλιματική κρίση, την ώρα που παρέχεται πακτωλός χρημάτων στο μεγάλο κεφάλαιο για “επενδύσεις’’ στην Αττική».

Αναφερθείς στην πρόσφατη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε μέρος της στιχομυθίας, λέγοντας: «Το είπα στον πρωθυπουργό. Πώς είναι δυνατόν για μια περιφέρεια που έχει πληγεί τόσο, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης, να ανακοινώνεται ο κατάλογος των ενταγμένων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για το 2024 και αντί για το έργο του φράγματος της Σκοπιάς, να παίρνει τη θέση του το Mall της Βουλιαγμένης, 500.000.000 ευρώ; Πώς γίνεται; Με ποια λογική;». Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στο σχέδιο να δημιουργηθεί φράγμα και ταμιευτήρας στη Σκοπιά Φαρσάλων, στη δυτική πλευρά του Ενιπέα, που είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Αίσθηση επίσης προκαλεί η επιστολή που απευθύνει προσωπικά στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης εκθέτοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να πράξει τα στοιχειώδη, μετά την ανικανότητά της να προστατέψει τη βάση στο Στεφανοβίκειο. «Αναλαμβάνω προσωπική δέσμευση για εκπόνηση σχεδίου απάντλησης των υδάτων από την περιοχή μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο και παράλληλα την προώθηση των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία του στρατοπέδου από ανάλογα φαινόμενα τα επόμενα χρόνια» λέει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα