Σύγκρουση στη Βουλή για τους γκέι γάμους!

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια για το επίμαχο νομοσχέδιο που έχει διχάσει την κοινωνία και ψηφίζεται απόψε μετά τη μάχη σε επίπεδο αρχηγών

Εν μέσω ισχυρών αναταράξεων στα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, αλλά και οξείας σύγκρουσης μεταξύ των σχηματισμών δεξιά της Ν.Δ., ψηφίζεται αργά απόψε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών -το οποίο έχει προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και διχασμό στην ελληνική κοινωνία- ύστερα από μια μαραθώνια συζήτηση και μετά τη μάχη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει με περίπου 180 ψήφους, ανάλογα και με τις διαρροές στη Ν.Δ., οι οποίες θα είναι δεκάδες, καθώς δεν φαίνεται τελικώς να υπάρχουν διαφωνούντες βουλευτές που να έχουν πειστεί. Τουλάχιστον 40 βουλευτές της κεντροδεξιάς παράταξης είναι έτοιμοι είτε να καταψηφίσουν είτε να απόσχουν, ενώ τα βλέμματα όλων στρέφονται και στην παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι προβληματισμένοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, η κομματική πειθαρχία, που επί της ουσίας έχει επιβληθεί, προκαλεί μείζονα ένταση. Ο Στέφανος Κασσελάκης, μάλιστα, προανήγγειλε χθες πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαφοροποιηθούν σχετικά με το νομοσχέδιο, συμμετέχοντας διαδικτυακά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ερώτημα παραμένει η στάση ορισμένων βουλευτών, όπως του Παύλου Πολάκη και της Νίνας Κασσιμάτη, καθώς φήμες τούς θέλουν να επιλέγουν την αποχή.

Οσον αφορά τη Χαριλάου Τρικούπη, περισσότερο από το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις και θα γίνουν προσπάθειες ακόμα και μέχρι το παρά ένα ώστε οι αποχές να περιοριστούν σε μονοψήφιο αριθμό.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που καταψηφίζουν έβγαλαν ήδη τα μαχαίρια, καταθέτοντας ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία ωστόσο στάθηκε αφορμή για εντάσεις μεταξύ τους. Ολα άρχισαν με τον Κώστα Χήτα, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της χριστιανικής πίστης και προσβάλλει την πίστη και το δόγμα. «Δεν λέτε κουβέντα για την Εκκλησία ούτε εσείς που αλιεύετε ψηφοφόρους από την Εκκλησία» ανέφερε, απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΙΚΗΣ και των «Σπαρτιατών», με τον Γιώργο Αποστολάκη από το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού να απαντά, καταλογίζοντάς του λαϊκισμό.

Σκληρή κριτική

Παίρνοντας τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος άσκησε σκληρή κριτική στα δεξιά κόμματα, λέγοντας αρχικώς, απευθυνόμενος στη ΝΙΚΗ, πως «ενώ παρουσιάζεται ως ένα κόμμα κοντά στη θρησκεία, σύρεται μαζί με ένα κόμμα που ελέγχεται για το εάν είναι βιτρίνα ενός εγκληματία, και αυτό είναι κάτι που θα το κουβαλάτε».

Απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο, χαρακτήρισε τη στάση του κόμματος ακραία και ανέντιμη, κατηγορώντας το ότι εργαλειοποιεί τη θρησκεία, αναφερόμενος και στις επίμαχες επιστολές του Ιησού. Ο Ακης Σκέρτσος συγκρούστηκε μετωπικά και με τον Σωκράτη Φάμελλο. Ο τελευταίος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου, ξεκαθαρίζοντας πως η θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα γίνει συγχωροχάρτι στη στάση της Ν.Δ. απέναντι στο κράτος δικαίου, καταλογίζοντάς της ότι φέρνει τώρα το νομοσχέδιο για να καλύψει την κατακραυγή που αναπτύσσεται στο εξωτερικό για θέματα δημοκρατίας στη χώρα.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι καθρέφτης της κοινωνίας και δεν κουνάει σε κανέναν το δάχτυλο» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε στους κόλπους του τον Πάνο Καμμένο και τώρα τον Παύλο Πολάκη, που απειλεί τη Δικαιοσύνη, ενώ έχει το θράσος να κραδαίνει εκθέσεις παντελώς ανυπόστατες, όπως τις χαρακτήρισε, αναφερόμενος στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Ο ίδιος, ανέφερε: «Εγκάλεσα τους Ελληνες ευρωβουλευτές που συνυπέγραψαν το ψήφισμα, γιατί υπάρχει ρητή αναφορά για εξέταση και αξιολόγηση κοινοτικών πόρων. Εχετε δει ποτέ τη Ν.Δ. να υπογράφει ψηφίσματα για να μην έρθουν στη χώρα μας πόροι;», καταλήγοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρριφθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα