Σύρραξη στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο Τσίπρας… τράβηξε το χαλί στον Κασσελάκη

Μέσω της Γεροβασίλη έστειλε τελεσίγραφο συμμόρφωσης στον διάδοχό του σχετικά με το επίμαχο ερωτηματολόγιο για τις αλλαγές στο κόμμα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, όπως όλα δείχνουν, τράβηξε χθες το χαλί κάτω από τα πόδια του Στέφανου Κασσελάκη, με τον ίδιο όμως να εμφανίζεται αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα, ακόμα και αν αυτό απαιτεί σύγκρουση με όλο του το κόμμα.

Aφορμή αυτού του ανελέητου εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει εδώ και ένα 24ωρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κατάθεση ενός ερωτηματολογίου από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον κόσμο να καταθέσει τις απόψεις του για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει στο κόμμα (αλλαγή ονόματος, συμβόλου, ιδεολογίας). Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, μία μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη του συνεδρίου, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του… κομματικού ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί «casus belli» τη μη απόσυρσή του.

Οι «στρατηγοί» του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν την πολιορκία του εβδόμου ορόφου, έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους τον ιστορικό ηγέτη του χώρου, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε χθες, μέσω της Ολγας Γεροβασίλη, να θέσει τελεσίγραφο συμμόρφωσης στον διάδοχό του. Οσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις μεταφράζουν τη χθεσινή παρέμβαση της Ολγας Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε την άμεση σύγκληση των οργάνων πριν το κόμμα οδηγηθεί σε συνέδριο διάλυσης, ως παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, για τον οποίο ορισμένοι πρώην υπερασπιστές Τσίπρα και νυν… «Κασσελακίστας» έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να πάρουν αποστάσεις από τις ενέργειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, γνωρίζοντας πως δεν ελέγχει το κόμμα και τους συσχετισμούς. Ο κίνδυνος, μάλιστα, της εκπαραθύρωσής του από την προεδρία δεν είναι τόσο μακρινός, καθώς ο ίδιος καταλαβαίνει πως είτε πρέπει να «πειθαρχήσει» στο κόμμα και να χάσει τη μάχη είτε να μείνει χωρίς κόμμα και έρμαιο στις διαθέσεις των οργάνων που δεν ελέγχει. Στην πραγματικότητα, το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη κατάφερε να ενώσει όλους τους φυλάρχους του κόμματος, οι οποίοι ζητούν εδώ και τώρα το τέλος του διασυρμού και την επιστροφή στις ράγες της πολιτικής ορθότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης και Διονύσης Τεμπονέρας συντάσσονται με την πρόταση για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με στόχο αφενός να παρθεί πίσω το ερωτηματολόγιο και αφετέρου να τελειώσει άμεσα η υποτίμηση των κομματικών οργάνων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους υπερασπιστές του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται ο στενός του κύκλος, η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έσπευσε χθες να επιτεθεί στην Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας για αρχηγίσκους, αλλά και η Νίνα Κασιμάτη. Από τους υπερασπιστές του προέδρου, όμως, φαίνεται πως θα λείπει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πλέον δεν έχει μέτωπο μόνο με τους πρώην «προεδρικούς» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τους νεο-προεδρικούς του Στέφανου Κασσελάκη. Οσον αφορά τους πολιορκητές του εβδόμου ορόφου είναι αποφασισμένοι να «σύρουν» τον Στέφανο Κασσελάκη σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα βάλουν τέλος στην «αδιαμεσολάβητη» σχέση του με τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, να βάλουν φραγμό στον ανεξέλεγκτο Στέφανο μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου αναμένεται να γίνει απολογισμός και το τελικό ξεκαθάρισμα. Σε περίπτωση αντίστασης του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα