«Σκούπα» από τον Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ!

Ξήλωσε την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος. Νέος διοικητής ανέλαβε ο αδιάφθορος Τζελέπης

Ο «Ελληνας Σέρπικο» Φώτης Τζελέπης αναλαμβάνει στη ΓΑΔΑ να καταπολεμήσει ως αδιάφθορος αξιωματικός το οργανωμένο έγκλημα της Greek Mafia. Την ήρα από το στάρι ανέλαβε πρώτος να διαχωρίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στη «θρυμματισμένη» ραχοκοκαλιά της Ασφάλειας Αττικής. Με συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκαν στελέχη και αξιωματικοί από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, με αιχμή του δόρατος κυρίως τα Τμήματα Ηθών και Λεσχών, η αναποτελεσματικότητα των οποίων κατά καιρούς έχει προκαλέσει πάμπολλα ερωτήματα για «σχέσεις στοργής» με το αζημίωτο, με σωματέμπορους και άλλα άτομα του υποκόσμου.

Στους πρώτους πάντως που πήραν άρον άρον φύλλο πορείας ήταν και η «σιωπηρή» απομάκρυνση του υποδιοικητή κρίσιμης υπηρεσίας, τη θέση του οποίου μάλιστα ανέλαβε η γνωστή «Βαγγελίτσα» από το σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων του Predator. Ο εν λόγω αξιωματικός καριέρας είχε αποσταλεί στο παρελθόν στη Μύκονο ως διοικητής, αλλά «ανακλήθηκε» στην Αθήνα όταν ξέσπασε η αποκαλυπτική έκθεση του τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, που έκανε λόγο ονομαστικά για συγκεκριμένους αξιωματικούς ως «εντολοδόχους» της Greek Mafia. Μάλιστα, στην αναφορά γινόταν λόγος για την «καλοδεχούμενη» έλευση του σεσημασμένου σωματέμπορου Δημήτρη Καπετανάκη-Καπέ στο νησί των ανέμων.

Είναι ο κακοποιός που στη συνέχεια δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι κάτω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, ανήμερα της Αγίας Αννας, στις 9/12/2020, όταν ύστερα από τηλεφώνημα άφησε για λίγο τη γιορτή της Ρωσίδας γυναίκας του για να πάει να συναντήσει τον δολοφόνο του. Ο εν ενεργεία αξιωματικός «πατά» στο ότι, παρά την έκθεση Ρουμπάτη, δεν κατέστη κατηγορούμενος, όπως άλλοι συνάδελφοί του, που, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ήταν ήδη συνταξιούχοι. Ετσι, διεκδίκησε να ξαναεπανέλθει στη Λ. Αλεξάνδρας και σε θέση ευθύνης. Νέος διοικητής, πάντως, της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος ανέλαβε ο Φώτης Τζελέπης, που στο παρελθόν έχει προκαλέσει τα μεγαλύτερα χτυπήματα σε κυκλώματα ληστειών – διαρρηκτών με ομαδικές συλλήψεις, όπως εξάλλου συνέβη τον Νοέμβριο 2016 με τη Μαφία των Ρομά, στην οποία ενεργό ρόλο είχε ο «σαλονάτος» επιχειρηματίας της Γλυφάδας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Το γεγονός ότι η εξάρθρωση «μαμούθ», με τους 98 συνολικά κατηγορουμένους, προκλήθηκε από ένα περιφερειακό τμήμα Ασφαλείας, όπως αυτό του Αμαρουσίου, είχε προκαλέσει εκνευρισμό και φθόνο στα κεντρικά του κτιρίου της ΓΑΔΑ και κάποιοι μεγαλόσχημοι περίμεναν στη γωνία τον αδιάφθορο αξιωματικό. Η ευκαιρία αυτή, μάλιστα, ήρθε όταν συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2018 ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με την κατηγορία ότι έλιωνε σε πλάκες χρυσού τιμαλφή κ.ά. και τα έβγαζε στην Τουρκία και τη Γερμανία. Η κατηγορία για το λαθρεμπόριο χρυσού σε τρίτη χώρα στηρίχτηκε, όμως, στη λάθος πραγματογνωμοσύνη ιδιώτη εκτελωνιστή, που έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι, ωστόσο, που δεν ίσχυε κατά την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να έρθει η τοποθέτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία δεν προβλεπόταν η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Το βασικό αδίκημα (κακούργημα) που περιλαμβανόταν στη δικογραφία κατέρρευσε και ο κ. Τζελέπης μετατέθηκε και παροπλίστηκε σε μη μάχιμη υπηρεσία στο αρχηγείο της Κατεχάκη. Γιος ιερέα και πολύτεκνος είναι ο νέος διοικητής στην ναυαρχίδα της ΕΛ.ΑΣ. κατά του υποκόσμου. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής καλείται να ενσαρκώσει στην πραγματικότητα τον ρόλο από την ομώνυμη ταινία «Σέρπικο» με τον Αλ Πατσίνο. Ηταν ο αξιωματικός που στις αρχές της δεκαετίας του 1970 κατήγγειλε την εκτεταμένη διαφθορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα