Σήμερα η ψηφοφορία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συνεχίστηκαν οι αντεγκλήσεις Πιερρακάκη με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Σάλος από δήλωση Κουτσούμπα που μίλησε για φοιτήτριες που «θα ψάχνουν sugar daddies»

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αποψινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με το κλίμα στη Βουλή να είναι εκρηκτικό. Παρά τα ομαδικά πυρά, ο Κυριάκος Πιερρακάκης κάλεσε τους «300» να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, κάνει το αυτονόητο και επιβεβλημένο, καθώς «με θάρρος και σθένος όχι απλά αλλάζει σελίδα, αλλά ανοίγει νέο βιβλίο στην εκπαίδευση».

Ο υπουργός Παιδείας επιτέθηκε τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευση επιμένει να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, μιλώντας για αντισυνταγματικές ακροβασίες. «Είστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Δηλαδή το επόμενο βήμα ποιο είναι; Θα είστε κατά της σοκολάτας και υπέρ του κακάο;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθυνόμενος προς τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ απαντώντας στις προσωπικές βολές που δέχτηκε σχολίασε: «Ανήκω με όλο μου το είναι στην παράταξη της Ν.Δ. Αλλά και ο 20χρονος εαυτός μου δεν θα άντεχε να συνεργαστεί με αυτό το ΠΑΣΟΚ. Εχετε γίνει Νέα Αριστερά, και μάλιστα κακή εκδοχή της, γιατί εκείνη είναι η ορίτζιναλ».

Απαντώντας, ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να τσιμπήσει στον αυτάρεσκο λαϊκισμό της Ν.Δ., εκτιμώντας πως η πράσινη παράταξη δέχεται κριτική επειδή κάνει μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση. Του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως το άρθρο 16 «σαφώς επιτρέπει την ίδρυση – όχι με τη μορφή σύστασης, αλλά με τη μορφή εγκατάστασης υφιστάμενου πανεπιστημιακού ιδρύματος».

Από κει και πέρα, η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα σε sugar daddies και η συνεπακόλουθη ομοβροντία πυρών επισκίασαν τη συζήτηση. Ολα άρχισαν με το αιχμηρό σχόλιο που επιφύλαξε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στη Χαριλάου Τρικούπη, με φόντο την προβολή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ του λεγόμενου σκανδιναβικού μοντέλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απευθυνόμενος στα έδρανα της πράσινης παράταξης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε «και εσείς τα ίδια λέτε, απλά πρώτα θέλετε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16», για να προσθέσει σκωπτικά: «Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, καθώς λόγω των διδάκτρων αναγκάζονται οι φοιτήτριες εκεί να ψάχνουν sugar daddies. Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής, με τα υπόλοιπα κόμματα να καταγγέλλουν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για σεξισμό. Το θερμόμετρο ανέβηκε στην Ολομέλεια, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υπερασπίστηκε την αρχική αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των παριστάμενων βουλευτών της Ν.Δ., που άρχισαν να φωνάζουν από τα έδρανα «ντροπή, ντροπή!».

«Θλίβομαι πραγματικά για την απαράδεκτη σεξιστική δήλωση που έκανε ο κύριος Κουτσούμπας» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενώ ο Στέλιος Πέτσας φώναξε: «Ντροπή! Να ανακαλέσετε! Μιλήσατε για εκπόρνευση κοριτσιών. Αγνοείτε την πραγματικότητα και όσα συνέβησαν στο σοβιετικό μπλοκ!»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα