Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη «μονταζιέρα» των Τεμπών!

Η «κοπτοραπτική» στις συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς, που είχε στόχο να «ταΐσει» το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, παραπέμπει σε σκοτεινά και αδίστακτα καθεστώτα

Ραγδαίες αναμένεται να είναι μέσα στις επόμενες ώρες οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι μετασεισμικές δονήσεις από την αποκάλυψη-σοκ της παρακρατικής «μονταζιέρας» του εγκλήματος των Τεμπών συνεχίζονται. Η κυβέρνηση βρίσκεται στα «σκοινιά», αναζητώντας το… κακό σε συνωμοσίες και συμφέροντα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας (είναι τα ίδια συμφέροντα όμως που τη στηρίζουν τόσα χρόνια), ώστε να γλιτώσει από τα αμείλικτα ερωτήματα και την οργή του κόσμου.

Η αντιπολίτευση, πιο συσπειρωμένη από ποτέ, «σέρνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις με την πρόταση μομφής, ενώ η κοινωνία εξοργίζεται βλέποντας πως το πέπλο της συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών έγινε με τρόπο επαγγελματικό, άρτιο και συντονισμένο. Η αποκάλυψη πως η παρακρατική «μονταζιέρα» έδρασε την επομένη του τραγικού δυστυχήματος, με μοναδικό στόχο να «ταΐσει» το αφήγημα της κυβέρνησης περί ανθρώπινου λάθους, επιβεβαιώνει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δρα ως εγκληματική οργάνωση.

Μόνο αυτές, άλλωστε, μπορούν, όταν όλη Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά της, να «μπαζώνουν» τον τόπο του εγκλήματος, ώστε κανείς να μη μάθει τι συνέβη το τραγικό εκείνο βράδυ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα προχωρούν στη χάλκευση ενός βίντεο και τη δημοσιοποίησή του, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην πληρώσει το τίμημα του εγκλήματος και των 57 νεκρών. Όπως αποκαλύπτεται (στο «Βήμα της Κυριακής»), από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό πως τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη, ένας παρακρατικός μηχανισμός εισέβαλε στον ΟΣΕ και απέσπασε τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών μεταξύ του μοιραίου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών των τρένων.

Ο παρακρατικός μηχανισμός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά -αντίθετα- προχώρησε σε συρραφή των ηχητικών και διοχέτευση στο φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης «Πρώτο Θέμα», ώστε να επιβεβαιωθεί το αφήγημα του ατομικού λάθους. Το συγκεκριμένο ηχητικό -το οποίο σήμερα αποδεικνύεται πως ήταν μονταρισμένο από ένα παρακρατικό δίκτυο- ήταν η αιχμή του δόρατος στη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης. Αποτέλεσε μάλιστα «χαρτί» και στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος στο διάγγελμα της 9ης Μαρτίου το επικαλέστηκε, τονίζοντας πως οι διάλογοι του προκαλούν οργή. «Προσωπικά ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους από το βράδυ του δυστυχήματος ένιωσα οργή αλλά και ντροπή» είπε, προσθέτοντας πως είναι υποχρέωσή του να μετατρέψει αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση.

Και ακριβώς σε αυτό το σημείο τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται:

• Πρώτον, ποιος είναι αυτός που εισέβαλε στα γραφεία του ΟΣΕ και απέσπασε το σχετικό ηχητικό υλικό, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε πάει απευθείας στην ελληνική Δικαιοσύνη;

• Δεύτερον, ποιος προχώρησε στο μοντάζ των συγκεκριμένων βίντεο, ώστε να επιβεβαιωθεί το αφήγημα της κυβέρνησης περί ατομικού λάθους του μοιραίου σταθμάρχη και των νεκρών μηχανοδηγών;

• Τρίτον, ποιο πρόσωπο, αφού το βίντεο χαλκεύτηκε, αποφάσισε να το διαρρεύσει στο «Πρώτο Θέμα», ώστε να έχει τον ρόλο του «εργολάβου» στο «μπάζωμα» της αλήθειας;

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται να τις δώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αλλωστε, η «ομερτά» αποτελεί χαρακτηριστικό των εγκληματικών οργανώσεων. Τις απαντήσεις αυτές οφείλει να τις δώσει η Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να σταθεί -επιτέλους- στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαλύψει αυτόν το παρακρατικό μηχανισμό που επιχείρησε να συγκαλύψει το έγκλημα το οποίο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας, ερευνώντας τους φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος.

Μπροστά στην αποκάλυψη ακόμα ενός παζλ που συνθέτει τη συγκάλυψη του εγκλήματος αλλά και την προσπάθεια χειραγώγησης της ελληνικής κοινωνίας για το έγκλημα των Τεμπών, οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης «κρύβονται», ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ήταν γνωστό πως το βίντεο ήταν χαλκευμένο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία τόνισε χθες πως ήταν γνωστό από πέρσι πως οι συνομιλίες δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια, από ένα ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, όμως, που αρκέστηκε να αναπαράγει τη γραμμή του Αδωνη Γεωργιάδη αλλά και της «Ομάδας Αλήθειας», δεν αναρωτήθηκε πώς έφτασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πορεύεται με fake news στο αφήγημα περί ατομικού λάθους.

Ο ποταμός των αποκαλύψεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με επιστέγασμα την τελευταία αποκάλυψη, μαρτυρούν πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ικανή και έτοιμη για όλα. Οπως κάνουν οι εγκληματικές οργανώσεις, έτσι και η παρέα του Μαξίμου μπορεί να εγκληματεί, να χαλκεύει βίντεο για να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να «μπαζώνει» τον τόπο του εγκλήματος ώστε να χαθούν στοιχεία, να καλύπτει με όρους «Κόζα Νόστρα» τον Κώστα Α. Καραμανλή και, φυσικά, να έχει στη διάθεσή της «δημοσιογράφους-εκτελεστές», που είναι έτοιμοι να κάνουν το παν για να την υπερασπιστούν.


Τα συστημικά ΜΜΕ τώρα «είδαν το φως το αληθινό»

Δυστυχώς, ο ρόλος που έχουν παίξει τα μέσα ενημέρωσης στην εδραίωση αυτού του φαύλου καθεστώτος είναι καθοριστικός. Τώρα «είδαν το φως το αληθινό», αλλά είναι τα ίδια που πανηγύριζαν για τον Μωυσή πρωθυπουργό, είναι τα ίδια που έβγαιναν με πηχυαίους τίτλους «υποκλοπές τέλος», είναι τα ίδια που στον έναν χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών δεν αφιέρωσαν ούτε ένα μικρό «μποξάκι» στα πρωτοσέλιδά τους. Οι ευθύνες αυτών των δημοσιογραφικών ομίλων στην εδραίωση αυτού του καθεστώτος είναι πολύ μεγάλες και δεν «ξεπλένονται» από ένα λιθαράκι που μπήκε στην αποκάλυψη της αλήθειας του εγκλήματος των Τεμπών.


Ο Κασσελάκης ζήτησε προσφυγή στις κάλπες μετά την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, έπιασε στον ύπνο την Κουμουνδούρου. Σε μια προσπάθεια να υπερακοντίσει την κίνηση του ΠΑΣΟΚ και να ανακτήσει τον έλεγχο των πρωτοβουλιών, ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μήνυμά του από το στρατόπεδο των Θηβών όπου υπηρετεί την προβλεπόμενα ολιγοήμερη θητεία του, αναβάθμισε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και, από κει που παρακολουθούσε αμήχανος την τροπή των πραγμάτων, ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη και την άμεση προσφυγή στις κάλπες, υπό την εποπτεία διεθνών παρατηρητών!

Ενδιαμέσως, επικράτησε σύγχυση για τις προθέσεις του κόμματος, μέχρι τη στιγμή που η εκπρόσωπος Βούλα Κεχαγιά με βραδινή ανάρτησή της ξεκαθάρισε: «Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας». Η θέση αυτή δεν φαίνεται να ενθουσίασε όλα τα στελέχη του ηγετικού περιβάλλοντος, με χαρακτηριστική περίπτωση τη Θεοδώρα Τζάκρη. «Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις περί συνειδητής παραποίησης στοιχείων με σκοπό τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, η κυβέρνηση έχει απονομιμοποιηθεί ηθικά και νομικά! Εδώ και τώρα εκλογές! Κανένα ημίμετρο! Ο λαός να δώσει τη λύση!» σχολίασε. Τον πρόεδρο του κόμματος «άδειασε» ο Χ. Σπίρτζης, ο οποίος, διερμηνεύοντας την ενόχληση μέρους στελεχών, είπε (Σκάι): «Νομίζω ότι ήταν μια βαριά υπερβολική τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη, μολονότι και αυτά που έχουν γίνει είναι βαριά».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε πάντως χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Μάντζος, «δεξί χέρι» του Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά μεταξύ Κουμουνδούρου – Χ. Τρικούπη σχολίασε άκρως επιθετικά: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε να κάνει νέο σόου και να υπερακοντίσει ένα θεσμικό μέσο, που είναι η πρόταση δυσπιστίας – την πρόθεση της οποίας το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε. Δεν κατανοεί ότι αποπροσανατολίζει και δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις ακατάληπτες και εξωθεσμικές του προτάσεις, αντί να απολογηθεί για τα ερωτήματα. Δεν είναι όλα lifestyle. Υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα