Ο υπόδικος Πουλής συντονιστής του Ταμείου Ανάκαμψης

Τον διόρισε (πάλι) ο Γεωργιάδης μαζί με τη σύζυγό του σε κομβικό ρόλο στο υπουργείο Υγείας. Είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Οπου Αδωνις και Πουλής τελικά. Ο υπουργός Υγείας, με ακόμα μία ακατανόητη όσο και προκλητική κίνησή του, επέβαλε χθες τον υπόδικο για το σκάνδαλο του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή ως «συντονιστή για την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Ενα ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Ε.Ε., που δίνει τα κονδύλια δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, γνωρίζει κι επικροτεί μια τέτοια υπουργική πρωτοβουλία.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Με χθεσινή απόφαση του υπουργείου Υγείας, που υπογράφει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αυξάνονται από 10, που ήταν επί Χρυσοχοΐδη, σε 16 τα μέλη του συντονισμού για την παρακολούθηση και υλοποίηση των δράσεων κι έργων του ΤΑΑ, με τον Σταμάτη Πουλή, ειδικό σύμβουλο του Γεωργιάδη, να μπαίνει στη λίστα του συλλογικού οργάνου και να διορίζεται, μάλιστα, «συντονιστής»!

Στα νέα μέλη εντοπίζεται και η σύζυγος του Σταμάτη Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Υγείας. Είχε προηγηθεί το ΦΕΚ στις 13 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με το οποίο «ο Σταμάτιος Πουλής προσλαμβάνεται από 4.1.2024 (σ.σ.: ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο ο Γεωργιάδης) σε θέση άμισθου μετακλητού ειδικού συμβούλου, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για χρονικό διάστημα ενός έτους από τον διορισμό του στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Υγείας».

Αρμοδιότητες

Σημειωνόταν, δε, ότι «ο ανωτέρω θα αναλάβει τον συντονισμό και την παρακολούθηση των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και λοιπούς ευρωπαϊκούς πόρους, τις πολιτικές δημόσιας υγείας και τα εθνικά προγράμματα πρόληψης χρόνιων νοσημάτων κ.ά. Θα υπηρετεί εθελοντικά και δεν θα λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του εξόδων. Η υπηρεσία του προσλαμβανόμενου λήγει αυτοδίκαια και χωρίς αποζημίωση με την αποχώρηση για οποιονδήποτε λόγο του υπουργού που τον προσέλαβε».

Ενα άλλο ερώτημα που προκύπτει από αυτές τις αποφάσεις είναι γιατί να δεχτεί να αναλάβει ένα τέτοιο έργο ο οποιοσδήποτε δίχως να πληρώνεται; Για ποιον λόγο, δηλαδή, να δεχτεί ο καθένας να επιφορτιστεί με τέτοια ευθύνη, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, και να αφιερώνει τόσες ώρες καθημερινά σε… εθελοντική βάση; Το ΦΕΚ του Φεβρουαρίου, που ουσιαστικά ενέτασσε από τότε τον Πουλή σε ρόλο συντονιστή, υπέγραφε και πάλι ο Αδωνις Γεωργιάδης. Επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και με σχετική απόφαση τη 10η Αυγούστου 2023, το συγκεκριμένο όργανο συντονισμού είχε 10 μέλη και συντονιστής ήταν ο Γιώργος Σταμαδιανός.

Ομως, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε διορίσει τον Πουλή για τον ίδιο ρόλο και όταν ήταν στο υπουργείο Εργασίας, προτού αναλάβει το Υγείας. Στις 20 Οκτωβρίου 2023 είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας ο διορισμός του Πουλή ως άμισθου ειδικού συμβούλου του Αδωνη Γεωργιάδη, με αρμοδιότητα την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβανόταν, τότε, η διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την υλοποίηση της στρατηγικής για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Επίσης, διοριζόταν εκπρόσωπος του υπουργού Εργασίας στο διοικητικό συμβούλιο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως υπουργός Ανάπτυξης, τότε, ο Γεωργιάδης είχε διορίσει τον Σταμάτη Πουλή διευθύνοντα σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής. Ο Σταμάτης Πουλής απέτυχε να εκλεγεί στο Κοινοβούλιο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το όνομά του, όπως και το όνομα συγγενικών του προσώπων, έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-2014. Στις 2 Φεβρουαρίου 2024 ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη της αποκαλούμενης και ως «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν ο Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κ.ά. Τρεις εβδομάδες μετά, ξανά στη δίκη, αστυνομικός της φρουράς του Γεωργιάδη απώθησε βίαια τον δικηγόρο του Πολάκη, Γιάννη Απατσίδη, με τον υπουργό Υγείας να παρεμβαίνει προς την έδρα, φωνάζοντας: «Τι διαδικασία είναι αυτή;» Μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρείται το γεγονός ότι από την ηγεσία του ΕΟΔΥ αποφασίστηκε να μη δηλώσει παράσταση κατηγορίας ο οργανισμός στο Τριμελές Εφετείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα