Οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Κασσελάκης από τις εσωκομματικές εκλογές, με στελέχη όμως να έχουν διαφορετική άποψη και να υποστηρίζουν πως ο βαθμός συμμετοχής «δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς»

Δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά την ευχόμουν» δήλωσε χθες ικανοποιημένος από τη Νέα Υόρκη όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την Εθνεγερσία ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, που στόχο είχαν την ανάδειξη των κομματικών υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα 63.000 μέλη που προσήλθαν στις κάλπες. Να δώσω κάποια ποιοτικά στοιχεία: οι 57.000 εξ αυτών είναι μέλη και γράφτηκαν και 6.000 φίλοι, δηλαδή ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές ως φίλοι, έχουν ενσωματωθεί στο μητρώο φίλων» δήλωνε την ίδια ώρα (Open) η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά.

Φαίνεται πως στο περιβάλλον Κασσελάκη, όσο κι αν ο ίδιος αποποιείται τον όρο, εκτιμούν ότι το κόμμα συνέρχεται από τις τραυματικές περιπέτειες και δείχνει έτοιμο να αντιδράσει στις επόμενες προκλήσεις. Πολύ περισσότερο, όπως λένε στελέχη, αφού την Κυριακή αυτό που κρινόταν ήταν ένα στοίχημα δευτερεύουσας πολιτικής σημασίας. Δεν έχουν, βέβαια, την ίδια άποψη στελέχη που αντιμετωπίζουν με βαριά καχυποψία τον πρόεδρο και βλέπουν στις κυριακάτικες κάλπες «ανταγωνισμό μικροομάδων και υποσυνόλων» περιορισμένου ενδιαφέροντος που «στρώνουν τον δρόμο στη Ν.Δ.».

Ακόμα όμως και μετριοπαθή στελέχη μεσαίου βεληνεκούς με τα οποία συνομιλεί η «δημοκρατία» υποστηρίζουν ότι ο βαθμός συμμετοχής «δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς». Αποτυπώνει, όπως λένε, την οργανωτική αποσύνθεση του κόμματος μετά τις δύο διαδοχικές διασπάσεις. Εκφράζει όμως και τη δυσαρέσκεια απέναντι σε επιλογές του Οργανωτικού, το οποίο προωθεί, όπως καταγγέλλεται, «τους ανθρώπους του Κασσελάκη», ενώ οι υποψίες για την εγκυρότητα της διαδικτυακής ψήφου και για «στημένες διαδικασίες» υπερβαίνουν τα τείχη της Κουμουνδούρου.

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και, σύμφωνα με πληροφορίες – μολονότι ψήφοι δεν ανακοινώθηκαν για λόγους ισότητας στον ανταγωνισμό-, πρώτευσαν οι Νίκος Παππάς και Σοφία Μπεκατώρου στην Περιφέρεια Αττικής και Δώρα Τσαμπάζη στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης στην Αττική καλά πήγαν ο Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Δημήτρης Παπανώτας, o Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Από τις γυναίκες ψηλά βρίσκονται η Τζένη Αρσένη, η Μυρτώ Κοροβέση, η Λυδία Βενέρη. Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι, ανά περιφέρεια.

■ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΪΑ

2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)

4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ

5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

6) ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

8) ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

9) ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

10) ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

11) ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12) ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

■ ΑΙΓΑΙΟ – ΒΟΡΕΙΟ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

■ ΑΙΓΑΙΟ – ΝΟΤΙΟ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

■ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2) ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3) ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

■ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

■ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

■ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

1) ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

2) ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3) ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

■ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1) ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

2) ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3) ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

4) ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

ΚΡΗΤΗ

1) ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

2) ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

■ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}55{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα