Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις; Στον Λιάγκα!

Σε άμισθο συνεργάτη του Γιώργου Λιάγκα εξελίσσεται ραγδαία ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και ο μεν παρουσιαστής φτηνών τηλεοπτικών θεαμάτων δεν έχει πρόβλημα. Αυτός είναι ο φυσικός βιότοπός του, σε αυτά τα λιμνάζοντα νερά συνήθισε να πλέει και, όπως είναι επόμενο, πετάει τη σκούφια του που ένας αρχηγός κόμματος και μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιλέγει ως αξιόπιστο συνομιλητή.

Πρόβλημα επίσης δεν φαίνεται να έχει ούτε ο Κασσελάκης. Απεναντίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το κοινό ενδιαφέρεται να φέρει στις κάλπες. Τον απολιτικό κόσμο του καναπέ, γυναίκες που τον λατρεύουν, το κοινό του TikTok και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στην παρούσα φάση ο Σ. Κασσελάκης δείχνει φαινομενικά να αδιαφορεί για το γεγονός ότι η παραδοσιακή βάση του ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί. Το επιβεβαιώνει και η χαμηλή συσπείρωση που εμφανίζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η τακτική αυτή αποδίδει, ωστόσο, όπως σημειώνουν οι συστηματικοί πολιτικοί παρατηρητές, για το άνοιγμα σε νέα ακροατήρια, τα οποία στις μετρήσεις κοινής γνώμης δηλώνουν φανατικά ότι τον στηρίζουν. Παραμένει αβέβαιο, πάντως, αν όλοι αυτοί θα παραμείνουν «ζεστοί» ως την ημέρα των εκλογών και θα προσέλθουν στις κάλπες, διαμορφώνοντας, όπως προσδοκά ο Σ. Κασσελάκης, νέες ισορροπίες.

Υπακούοντας σε έναν ατομικό πολιτικό βολονταρισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αν η Ν.Δ. κινηθεί γύρω στο 29%, υποχωρώντας από το ψυχολογικό όριο του 30%, σε συνδυασμό με ένα ποσοστό του κόμματός του γύρω στο 20%, η κοινωνία θα πειστεί ότι η ανατροπή είναι κοντά και θα δημιουργηθεί ρεύμα νίκης, το οποίο θα τον οδηγήσει θριαμβευτικά στην εξουσία.

Δεν είναι κακό να ελπίζει κανείς. Αρκεί τα νεύρα του να αντέχουν το πιθανό κόστος μιας άτσαλης προσγείωσης. Κατά τα λοιπά, από τον Κασσελάκη που περιοδεύει στο Αιγαίο μάθαμε χθες ότι «δεν κάνει κρουαζιέρα», οι θάλασσες είναι ανταριασμένες αυτή την εποχή, ότι «καλώς έκοψε» τον Δ. Παπανώτα και ότι δεν θα καλούσε τον Κ. Μητσοτάκη στον γάμο του. Σκληρότερο πράγμα δεν θα μπορούσε να πει για τον πρωθυπουργό…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα