Το «κατηγορώ» του Καλλιάνου κατά Αδωνη και Αττικού

Κατήγγειλε ότι ο Γεωργιάδης δεν λέει την αλήθεια, «στρογγυλεύοντας» όσα συνέβησαν με τον πατέρα του

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει την οργή των απλών πολιτών για την κατάντια του ΕΣΥ. Για τα ράντσα που βαφτίστηκαν ΜΕΘ στην πανδημία, για τους μήνες αναμονής στα χειρουργεία, για τις ελλείψεις προσωπικού, για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Πλέον βρίσκει απέναντί της κι έναν «δικό της» άνθρωπο: τον εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Καλλιάνο. Το προχθεσινό βίντεο του μετεωρολόγου προκάλεσε άμεσα κλυδωνισμούς. Το προσωπικό του μαρτύριο εντάχθηκε και στην πολιτική ατζέντα. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης «στόλισε» την ανάρτησή του με συναισθηματικά λόγια, αλλά στην πράξη υπερασπίστηκε κυνικά το Αττικό Νοσοκομείο και τη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκησή του, αποφεύγοντας τα περί ευθυνών για το γεγονός ότι χαροπαλεύει ένας άνθρωπος. Κι ας πρόκειται για τον πατέρα ενός «συναδέλφου» του, ομοϊδεάτη βουλευτή. Ο Αδωνις διάλεξε αμέσως πλευρά, τη «σωστή πλευρά της εξουσίας» του. Δεν ήταν η πλευρά του Καλλιάνου.

Ο Αδωνις έκανε λόγο για ιατρικό… απόρρητο. Λίγο μετά, όμως, ο διοικητής από το 2020 στο Αττικό Νοσοκομείο έκανε φέιγ βολάν το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενή, του πατέρα Καλλιάνου, άγνωστο με ποιο σκεπτικό. Το χτύπημα είναι βαρύ τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον υπουργό Υγείας. Ο Γιάννης Καλλιάνος δεν είναι ούτε άνθρωπος της αντιπολίτευσης ούτε κάποιο τρολ. Είναι ένα σημαντικό μέλος της κυβερνητικής παράταξης, από τα πλέον αναγνωρίσιμα. Και φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί στα άκρα. Χθες κατηγόρησε ανοιχτά τον Αδωνι Γεωργιάδη ότι δεν λέει την «απόλυτη αλήθεια» και ότι επιχειρεί να «στρογγυλέψει» όσα έχουν συμβεί, αλλά και το Αττικό, ειδικά τον διοικητή του, που «δεν είναι γιατρός», όπως τόνισε.

Η κοινωνία αντιλαμβάνεται επακριβώς τι περνά ο Γιάννης Καλλιάνος. Οι περισσότεροι Ελληνες πολίτες έχουν βρεθεί στο έλεος του διαλυμένου ΕΣΥ. Ο ίδιος ο βουλευτής ανέφερε χθες στο Mega ότι «έχω πάρει χιλιάδες μηνύματα με παρόμοια περιστατικά. Τελειώνει εδώ η ιστορία. Δεν με απασχολεί καθόλου, ας με πούνε σκληρό. Ο Γιαννάκης, το καλό παιδί που θα σκύβει το κεφάλι και θα λέει σε όλα “ναι”, θα πεθαίνει ο πατέρας του και θα λέει και “ευχαριστώ”, τελείωσε αυτή η ιστορία. Γιατί υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θέλουν τη συμπαράσταση τη δική μου, που έχω το βήμα, που δεν το έχουν το βήμα αυτό οι άλλοι άνθρωποι». Ομως, ο Γιάννης Καλλιάνος θα ταρακουνήσει όλη την ελληνική κοινωνία μόνο αν παραιτηθεί από βουλευτής. Αλλωστε, είναι ένας δημοφιλής μετεωρολόγος και δεν περιμένει να ζήσει από την πολιτική, όπως άλλοι άεργοι.

Ο Καλλιάνος γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που έχει κάνει τα πάντα για να εξολοθρεύσει το ΕΣΥ. Ξέρει ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας τόσο στη μεγάλη εξόντωση της Υγείας επί Μνημονίων όσο και τώρα, που παίζονται τα τελευταία επεισόδια της διάλυσης. Κι αντιλήφθηκε πλέον πως ούτε «από μέσα» μπορεί να κάνει τίποτα. Αντιμετωπίζει κι αυτός το σκληρό πρόσωπο ενός συστήματος που αντιμετωπίζει τον πολίτη ως εχθρό.

Kαμία εξαίρεση

Ο Γεωργιάδης έκανε μια ανάρτηση χθες για να πάρει θέση «στη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου». Ομως, για «την ορθή ενημέρωση του κοινού» ξεκαθάρισε πως «η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής», ότι «κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας» και πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό, στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως». Συμπλήρωσε ότι «λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

Ακολούθησε η ανακοίνωση του διοικητή (από τον Ιανουάριο του 2020) του Αττικού Νοσοκομείου Σπύρου Αποστολόπουλου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Οικονομία των Υπηρεσιών Υγείας. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο 79χρονος πατέρας του Καλλιάνου έπασχε «μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων». Σύμφωνα με τον διοικητή, αρχικά «δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ». Μέχρι που τελικά μπήκε στη ΜΕΘ μετά την ανακοπή και διασωληνώθηκε «σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη». Οπως αναφέρει στο τέλος, «κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση και συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας».


«Αγαπημένε μου φίλε, προσπάθησε να έρθεις και λίγο προς την πλευρά μου»

Ο Καλλιάνος δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση του Aδωνη και ανταπάντησε πως «ξέρουμε και οι δυo μας, πολύ καλά το ξέρουμε, φίλε Aδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες. Και δεν φταις εσύ γι’ αυτό, φταίει η κλινική. Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα, αγαπητέ υπουργέ Αδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον, παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του. Διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν».

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Ν.Δ. εξαπέλυσε βόμβες στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, στο Mega: «Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνουν από εδώ και στη συνέχεια. Τα έχω όλα καταγεγραμμένα». «Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να σβήνει μπροστά μου και να λένε “πάει καλά”. Και να βγάζουν μια γλυκανάλατη ανακοίνωση ο κ. Αποστολόπουλος, ο διοικητής, που δεν έχει σχέση με Ιατρική». «Ουρλιάζαμε πάνω από τον πατέρα μου. Είναι πάρα πολύ βαριά, δίνουν πιθανότητα 5%-15% να τα καταφέρει».

«Με στενοχώρησε ο Αδωνις με την ανακοίνωση που έβγαλε. Πολύ φοβάμαι ότι, εφόσον έχεις μάθει να λες την αλήθεια και εφόσον είσαι ένας εξαίρετος υπουργός, θέλω να πούμε την απόλυτη αλήθεια. Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι ήξερες προσωπικά από εμένα. Οι γιατροί σού έλεγαν πως ο πατέρας του Καλλιάνου πάει πάρα πολύ καλά (…). Αρα, αγαπημένε μου φίλε Αδωνι, θα ήθελα να μην προσπαθήσεις να “στρογγυλέψεις” την κατάσταση, αλλά να προσπαθήσεις να έρθεις και λίγο προς την πλευρά τη δική μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα