Ο… θεοσεβούμενος Μητσοτάκης

Από την αρχή της Μ. Εβδομάδας πήρε σβάρνα τις εκκλησίες, άναψε κεριά και σταυροκοπήθηκε, μπας και (εν όψει των ευρωεκλογών) ξεχάσουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. τον νόμο για τους γκέι γάμους

Εναν άλλον Κυριάκο Μητσοτάκη βλέπει ο κόσμος το τελευταίο διάστημα και εν όψει των ευρωεκλογών. Πιστό χριστιανό, εκκλησιαζόμενο, σχεδόν… θεοσεβούμενο, καθώς από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα πήρε σβάρνα τις εκκλησίες, παρακολούθησε θείες λειτουργίες, άναψε κεριά, σταυροκοπήθηκε, μπας και -εν όψει των ευρωεκλογών- ξεχάσουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., που τον εγκαταλείπουν, τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τον συγχωρέσει η Εκκλησία που αντιδρά σφόδρα.

Για τον λόγο αυτό και λίγες ημέρες προτού αρχίσει τις προεκλογικές περιοδείες του σε όλη τη χώρα, είπε να κάνει περιοδείες στις εκκλησίες. Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μαρούσι, μπήκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της περιοχής και άναψε κερί μπροστά στις κάμερες. Το ίδιο βράδυ πήγε στη Μητρόπολη Αθηνών, για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες και για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπου παρακολούθησε την Ακολουθία των Αγίων Παθών, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στο Δήλεσι, σε δομές της Αρχιεπισκοπής.

Στην Τήνο

Η… περιοδεία του στις εκκλησίες συνεχίστηκε και στην Τήνο, όπου τη Μεγάλη Παρασκευή μαζί με τη σύζυγό του -η οποία φορούσε τον «μεγαλόσταυρο»- παρακολούθησε την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, και το Μεγάλο Σάββατο παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής Τήνου.

Προφανώς χρειάζεται αυτό το… θρησκευτικό διάλειμμα ο πρωθυπουργός για να πάρει δύναμη για το μπαράζ περιοδειών που θα κάνει από τούτη την εβδομάδα, μήπως και ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, προβάλλοντας το δίλημμα της πολιτικής σταθερότητας ή της περιπέτειας. Ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του, έχει βάλει ως στόχο όχι το 41% των περσινών εκλογών, αλλά το 33% των ευρωεκλογών του 2019.

Σύμφωνα με τον προεκλογικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα κάνει δύο εξορµήσεις εκτός Αττικής σε εβδοµαδιαία βάση και όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις εντός του λεκανοπεδίου. Οι περιοδείες του αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα εντός της εβδομάδας, µε πρώτους σταθµούς τη Δυτική Ελλάδα και την Ηπειρο, ενώ μετά θα μεταβεί στη Χίο.

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στην Κεντρική Μακεδονία, όπου θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα για ένα διήμερο, μετά την επίσκεψή του στην Αγκυρα (13 Μαΐου), προκειµένου να βρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της εν λόγω περιφέρειας. Στόχος αυτής της περιοδείας και άλλων που θα κάνει αργότερα στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη είναι να ανακοπούν οι διαρροές ψηφοφόρων της Ν.Δ. σε άλλα δεξιά κόμματα, όπως είναι η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ, που παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική στην περιοχή. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη Δυτική Μακεδονία και την Κρήτη.


Βγήκε για ποδηλατάδα με τη σύζυγό του στην Τήνο για να… χωνέψει

Πρέπει να έφαγε πολύ… αρνί την Κυριακή του Πάσχα στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε να κάψει τις επιπλέον θερμίδες που πήρε με μια ποδηλατάδα, για να είναι ελαφρύς στο προεκλογικό τρέξιμο που έχει να κάνει σε όλη τη χώρα από σήμερα και για έναν μήνα μέχρι τις ευρωεκλογές. Οπως ο ίδιος μας πληροφόρησε με ανάρτηση και φωτογραφία στα social media, την Κυριακή μετά το πασχαλινό τραπέζι βγήκε για ποδηλατάδα μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να… χωνέψει.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ο πρωθυπουργός έγραψε το εξής: «Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί! Βοηθάει και στη χώνεψη! Χρόνια πολλά!» Η πασχαλιάτικη ποδηλατάδα του πρωθυπουργικού ζεύγους θύμισε μια άλλη χειμωνιάτικη ποδηλατάδα τους, όταν πριν από τριάμισι χρόνια και εν μέσω της πανδημίας πήγε στην Πάρνηθα και επιδόθηκε στο αγαπημένο του σπορ, παρότι ο ίδιος είχε επιβάλει απαγόρευση μακρινών μετακινήσεων.


Αντιδράσεις για τον ιερατικό σταυρό της Μαρέβας

Σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ποικίλα σχόλια στα λογής λογής πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια προκάλεσε η απόφαση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη να προσέλθει στην ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στην Τήνο με ιερατικό σταυρό.

Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος σταυρός αποτελεί μέρος της ιερατικής ενδυμασίας και, κατά τους εκκλησιαστικούς κανόνες, φέρεται από τους ιερωμένους με υψηλά αξιώματα. Ως εκ τούτου, η ενδυματολογική επιλογή της συζύγου του πρωθυπουργού προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, με το ερώτημα του… ενός εκατομμυρίου βεβαίως να είναι γιατί αποφάσισε να φορέσει ιερατικό σταυρό ως… αξεσουάρ ομορφιάς.

Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος φέτος κράτησε σε γενικές γραμμές σχετικά χαμηλό προφίλ κατά τις άγιες ημέρες του Πάσχα, προσπαθώντας να δείξει ότι είναι ιδιαιτέρως θρησκευόμενο. Προφανώς, κατόπιν υποδείξεων των επικοινωνιολόγων. Ομως, τελικά, υπέπεσε σε πρωτοφανή γκάφα. Οι… μεγαλόσταυροι δεν κάνουν τον καλό χριστιανό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα