Η Ευρώπη χρηματοδοτεί την επέλαση του «σουλτάνου»

Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών ενέκριναν κονδύλια σε ανεπίσημη ΜΚΟ του κόμματος του Ερντογάν, η οποία έχει στόχο να αλλάξει την επίσημη θρησκεία στην Ε.Ε.

Την ώρα που οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιχειρούν με κάθε τρόπο να διαγράψουν από τον χάρτη τα πολιτιστικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών λαών, προάγοντας την ουδετερότητα και τον δημοκρατικό κοσμικό χαρακτήρα των κρατών-μελών, η Ε.E, χρηματοδοτεί ανεπίσημη οργάνωση του κόμματος του Ερντογάν στην Ευρώπη, που ένας από τους στόχους της είναι η αναγνώριση του Ισλάμ ως επίσημης θρησκείας στην ευρωπαϊκή επικράτεια!

  • Από τη Μαρία Δεναξά

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματοδοτεί δύο προγράμματα Erasmus+ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη για την περίοδο 2023-2024, που αφορούν μια ΜΚΟ που θεωρείται ευρωπαϊκή προέκταση του ΑΚΡ, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πρώτο από αυτά τα προγράμματα, με τίτλο «Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, της ξενοφοβίας και του μίσους κατά των μουσουλμάνων μέσω της κοινωνικοεκπαιδευτικής εργασίας», αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών που το αντικείμενο της εργασίας τους είναι σε άμεση επαφή με τη νεολαία.

Το δεύτερο πρόγραμμα, «Decolonising minds – Colonialism and its modern consequences» (Αποαποικιοποίηση των ιδεών – Η αποικιοκρατία και οι σύγχρονες συνέπειές της), στοχεύει να ευαισθητοποιήσει την ίδια κατηγορία επαγγελματιών σχετικά με τις «σύγχρονες συνέπειες της αποικιοκρατίας» και να τους δώσει «τα εργαλεία που χρειάζονται για να αποβάλουν τις πρακτικές της». Μακροπρόθεσμος δε στόχος του προγράμματος είναι να «συμβάλει σε ένα ευρύτερο κίνημα για την αποαποικιοποίηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

Τα προγράμματα εκτελούνται από ΜΚΟ σε διάφορες χώρες της Ε.Ε.: Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Γερμανία. Τρεις από αυτές τις ΜΚΟ είναι κοινές και για τα δύο προγράμματα, εκ των οποίων η μία είναι γαλλική, η ένωση ROSI France-Essonne, η οποία έχει ιδιαίτερα πολυπολιτισμικό προφίλ. Οι άλλες δύο, η Apida και η Ενωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών Ολλανδίας (UETD), εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τους πραγματικούς τους στόχους. Το 2004, με πρωτοβουλία του Ερντογάν, ιδρύθηκε στην Κολονία της Γερμανίας η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «UETD» (Ενωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών), προτού μετατραπεί σε Ενωση Διεθνών Δημοκρατών (UID), το 2018. Το ολλανδικό παράρτημα της Ενωσης Διεθνών Δημοκρατών είναι εταίρος στα δύο προγράμματα Erasmus+.

Οι επίσημοι στόχοι του είναι πολυάριθμοι κι όλοι αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιρροής της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη. Η UID έχει θέσει ως στόχο την «καταπολέμηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού», ενώ είναι γνωστό το αίτημά της για την «αναγνώριση του Ισλάμ ως επίσημης θρησκείας» στην Ευρώπη, προκειμένου να «συμβάλει στην κοινωνική ειρήνη». Από τις αρχές του 2024, πρόεδρος της ΜΚΟ είναι ο Κενάν Ασλάν. Γεννημένος στην Ολλανδία, προτού διοριστεί πρόεδρος της UID από τον Ερντογάν ήταν υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων της τουρκικής ισλαμοεθνικιστικής συνομοσπονδίας Millî Görüsş, στην Ολλανδία.


Οι διασυνδέσεις με τους «Γκρίζους Λύκους» και τα παραρτήματα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες

Ο προκάτοχος του Κενάν Ασλάν στην ηγεσία της UID Κεκσάλ Κους ήταν από την πλευρά του πολύ κοντά στο τουρκικό υπερεθνικιστικό κίνημα «Γκρίζοι Λύκοι», το οποίο διαλύθηκε στη Γαλλία το 2020, αφού κάλεσε για δολοφονία Αρμενίων σε γαλλικό έδαφος. Παρά τη διάλυσή τους, οι «Γκρίζοι Λύκοι» έγιναν πρόσφατα πρωτοσέλιδο, απειλώντας να κόψουν τον λαιμό της Ιζαμπέλ Σιρπλί, τοπικής συμβούλου της πόλης Σεν Σεμόν, η οποία είχε ζητήσει το κλείσιμο ενός τεμένους της Millî Görüs και είχε καταγγείλει το κήρυγμα ενός ιμάμη, που τελικά απελάθηκε από τις γαλλικές Αρχές και εστάλη πίσω στις Κομόρες. Αλλά και πριν από μερικές εβδομάδες έγινε μία νέα προβοκάτσια από τους «Γκρίζους Λύκους» στη Γαλλία, στην περιοχή του Σεν-Eτιέν – ένας τομέας που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι από τα προπύργιά τους, μαζί με την ανατολική Γαλλία (κατά μήκος των γερμανικών συνόρων), την περιοχή της Λιόν, τις Αλπεις (Ανσί, Γκρενόμπλ) και μερικά άλλα μέρη (Ναντ, Τουλούζη, Μονπελιέ).

Αυτή τη φορά χτύπησαν έναν πιο συμβολικό στόχο: στις 29 Απριλίου έφτιαξαν 17 γκράφιτι σε καθολικό λύκειο στο Σεν Σεμόν, περίπου 10 χλμ. από το Σεν-Ετιέν, λίγες μέρες μετά τον ετήσιο εορτασμό της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στις 24 Απριλίου. Με τρία μισοφέγγαρα, ένα από τα σημάδια αναγνώρισης της μικρής ομάδας και του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος δράσης (MHP, υπερεθνικιστική Ακροδεξιά), αυτά τα γκράφιτι στρέφονται κατά όλων σχεδόν των συνήθων στόχων των φανατικών ισλαμιστών, δηλαδή της αρμενικής, της ελληνικής και της κουρδικής κοινότητας. Η UID έχει στοχοποιηθεί από το 2017 σε όλες τις ετήσιες εκθέσεις για την «προστασία του Συντάγματος» που δημοσιεύει το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτές τις εκθέσεις, η UID «υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία και την Ευρώπη».

Θεωρείται ότι είναι «η ανεπίσημη οργάνωση του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΡ», η οποία «ασκεί πιέσεις για τα πολιτικά και κοινωνικά της συμφέροντα». Επιτρέπει στην τουρκική κυβέρνηση να «επηρεάζει άμεσα τη γνώμη και τη συμπεριφορά της τουρκικής διασποράς». Ακόμα χειρότερα, η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το UID επιτρέπει στον Ερντογάν να «επηρεάζει έμμεσα τις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων στη Γερμανία». Η ΜΚΟ, η οποία συνεχώς επεκτείνεται, έχει παραρτήματα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η Γαλλία απαριθμεί όχι λιγότερα από επτά γραφεία διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα: Παρίσι, Μετς, Στρασβούργο, Λιόν, Μασσαλία, Μπορντό και Νάντη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα