Στο… ρετιρέ του κόμματος οι Κώστας Δογάνης και Κίμων Μπένος, αφού εξελέγησαν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.!
Οι μάσκες στη Νέα Δημοκρατία έπεσαν και οι «ιδιώτες» της «Ομάδας Αλήθειας»… έγιναν και επίσημα μέλη του κεντρικού πολιτικού οργάνου της «γαλάζιας» παράταξης. Πλέον, όμως, η κυβέρνηση μπλέκει σε νέους μπελάδες και αυτό διότι στις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της «Ομάδας Αλήθειας», τις τριγωνικές σχέσεις με εταιρίες και τα… μαύρα λεφτά που διακινούνταν η κυβέρνηση απαντούσε πως… ιδιώτες στηρίζουν ιδιώτες.
Σήμερα, όμως, υπό το βάρος των νέων δεδομένων που προέκυψαν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αποτυπώνεται με τρόπο σαφή πως η κυβέρνηση μοίραζε κρατικά λεφτά στη V+O και αυτή μέσω ενός πλέγματος εταιριών χρηματοδοτούσε τα «γαλάζια» παιδιά της «Ομάδας Αλήθειας» ώστε να «δολοφονούν» χαρακτήρες τόσο των πολιτικών αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας όσο όμως και των εσωκομματικών αντιπάλων του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και το ερώτημα που τίθεται πλέον με τρόπο ξεκάθαρο είναι κατά πόσο η Δικαιοσύνη θα βγάλει από το συρτάρι την έρευνα που είχε αρχειοθετήσει για τη V+O, την Blue Skies και την «Ομάδα Αλήθειας» ή θα επιμείνει και εδώ στην πολιτική της αρχειοθέτησης. Η είδηση πως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της «Ομάδας Αλήθειας» αποτελεί και με τη βούλα του συνεδρίου κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε δεκτή και με τον καλύτερο τρόπο από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Κώστας Δογάνης και Κίμωνας Μπένος αποτελούν από σήμερα μελή της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Η εκλογή τους, μάλιστα, ήταν θριαμβευτική, καθώς οι δύο «εγκέφαλοι» της «Ομάδας Αλήθειας» λανσαρίστηκαν πολύ ψηλά, φτάνοντας στους πρώτους 20. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Δογάνης πήρε 625 ψήφους, ενώ ο Κίμωνας Μπένος 611, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα τη 13η και τη 14η θέση.
Η μεγάλη νίκη των Δογάνη και Μπένου στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από την «Ομάδα Αλήθειας», που με μια ανάρτηση στα social media πανηγύρισε την επικράτηση των δύο. «Η διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ, με τα στελέχη της “Ομάδας Αλήθειας” Κώστα Δογάνη και Κίμωνα Μπένο να καταγράφουν πολύ υψηλή επίδοση στην ψηφοφορία των συνέδρων» ανέφερε η σελίδα, έχοντας τη φωτογραφία των δύο σε πρώτο πλάνο.
Η κυριαρχία της «Ομάδας Αλήθειας» στο συνέδριο προκάλεσε αντιφατικά συναισθήματα στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Από τη μια πλευρά, βρίσκεται ο Γρηγόρης Δημητριάδης, που δίχως αμφιβολία πανηγυρίζει για τα πολιτικά του τέκνα. Ο «ιερός ανιψιός», άλλωστε, πιστώνεται την αναβάθμιση της «Ομάδας Αλήθειας» από μια διαδικτυακή ομάδα σε επίσημο προπαγανδιστικό μηχανισμό που… ανεβοκατεβάζει υπουργούς και φτιάχνει ατζέντα ακόμα και σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που βλέπει τη σήψη και την παρακμή να ριζώνει βαθιά μέσα στη «γαλάζια» παράταξη. «Η επικράτηση δύο τρολ του διαδικτύου στην Πολιτική Επιτροπή ισούται με μια τεράστια ήττα της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» κεντρικό στέλεχος του κόμματος με μακρά ιστορία στη «γαλάζια» παράταξη.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που εστιάζουν στους παράγοντες που έβαλαν το χέρι τους ώστε οι Δογάνης και Μπένος να βγουν από τα υπόγεια… στο ρετιρέ της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν του Γρηγόρη Δημητριάδη, που θεωρείται «πατέρας» της «Ομάδας Αλήθειας», τα «γαλάζια» στελέχη ρίχνουν πυρά τόσο κατά του Αδωνη Γεωργιάδη όσο και κατά του Παύλου Μαρινάκη Οι δύο «σωματοφύλακες» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλωστε οι μεγάλοι ευνοημένοι της «Ομάδας Αλήθειας», καθώς σε κάθε ευκαιρία «προμοτάρουν» τόσο τον Αδωνι Γεωργιάδη όσο όμως και τον Παύλο Μαρινάκη, προσφέροντας πόντους στους δύο υπουργούς.
Πέραν όμως των υποστηρικτών και των πολέμιων της «Ομάδας Αλήθειας» υπάρχουν και αυτοί που χαρακτηρίζονται πραγματιστές ή μετριοπαθείς. Σύμφωνα με αυτή τη μεγάλη μερίδα στελεχών, η χθεσινή εκλογή των Μπένου και Δογάνη στο κεντρικό πολιτικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας εκθέτει την κυβέρνηση και τα κεντρικά στελέχη του κόμματος που πέρυσι υποστήριζαν πως τα… παιδιά της «Ομάδας Αλήθειας» είναι ιδιώτες. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που μπροστά στο τσουνάμι αποκαλύψεων υποστήριζε με πάθος πως ιδιώτες στηρίζουν ιδιώτες, για να εξηγήσει τη σχέση της V+O με την «Ομάδα Αλήθειας».