ΛΟ επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Badr Abdelatty. Βασικό αντικείμενο της επαφής τους αποτέλεσε η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, πατώντας σταθερά στο πλαίσιο συνεργασίας που έχουν οικοδομήσει οι δύο χώρες.
Στο μικροσκόπιο οι εξελίξεις
Παράλληλα, οι δύο αξιωματούχοι ανέλυσαν την τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε ειδική αναφορά στα ανοιχτά μέτωπα της Λιβύης και της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συζητήθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη.
Η συγκεκριμένη ανταλλαγή απόψεων αποτελεί κομμάτι του σταθερού διαύλου που διατηρούν η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Κεντρική επιδίωξη παραμένει ο στενός συντονισμός των κινήσεών τους για τη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας, απέναντι στις εντεινόμενες προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής.