Ο Γουίλ Σμιθ επιτέθηκε στον παρουσιαστή Κρις Ροκ επειδή ειρωνεύτηκε τη γυναίκα του

Έπειτα πήρε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου

Εκπλήξεις, απρόοπτα και ένα… χαστούκι είχε η βραδιά της 94ης απονομή των χρυσών αγαλματιδίων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Σταρ και αντιστάρ της λαμπερής κατά τα άλλα τελετής αποδείχτηκε ο Γουίλ Σμιθ, καθώς στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του έγινε πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου σκανδάλου των Οσκαρ των τελευταίων ετών.

Ο σταρ του Χόλιγουντ «κυνηγούσε» το βραβείο καλύτερου ηθοποιού έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, μόνο που, πριν έρθει η ώρα του, όρμηξε στη σκηνή και έριξε χαστούκι στον κωμικό Κρις Ροκ που παρουσίαζε τις υποψηφιότητες για το καλύτερο ντοκιμαντέρ. Αρχικά το κοινό νόμισε ότι το περιστατικό ήταν στημένο, καθώς ο Ροκ αντέδρασε με ψυχραιμία και συνέχισε τα σχόλιά του. Όμως πάγωσε όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν πέρα για πέρα αληθινό, βλέποντας τον Γουίλ Σμιθ να «στολίζει» τον Ροκ, όταν επέστρεψε στη θέση του.

Αφορμή για το βίαιο ξέσπασμα του Σμιθ στάθηκε χοντροκομμένο αστείο του Ροκ, στο οποίο σχολίασε το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα Πίκετ Σμιθ, παρομοιάζοντάς το με το ξυρισμένο κεφάλι της Ντέμι Μουρ στην ταινία «G.I. Jane».

Αρχικά ο Γουίλ Σμιθ έβαλε τα γέλια, όμως ήταν εμφανές ότι δίπλα του η σύζυγός του Τζέιντα είχε παρεξηγηθεί, καθώς δεν έχει ξυρίσει το κεφάλι της για στιλιστικούς λόγους, αλλά έχει απώλεια μαλλιών, καθώς πάσχει από αλωπεκία. Δευτερόλεπτα μετά ο Γουίλ βρισκόταν επί σκηνής για να ρίξει χαστούκι στον αγενέστατο παρουσιαστή, σοκάροντας τους καλεσμένους.
Τον ηθοποιό προσπάθησε να ηρεμήσει ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, λέγοντάς του ότι «ο διάβολος σε ψάχνει στην πιο μεγάλη σου στιγμή», προφανώς υπενθυμίζοντάς του ότι παρεκτράπηκε. Τα λόγια του Ουάσινγκτον αποκάλυψε ο Γουίλ Σμιθ στον λόγο που έβγαλε κατά την αποδοχή του βραβείου Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού. Με δάκρυα και εμφανή αμηχανία, αφού ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, είπε ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε όσους αγαπάμε και πρόσθεσε: «Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα».

Η τρίτη διεκδίκηση του συγκεκριμένου βραβείου ήταν επιτυχής, μπορεί όμως να αποδειχτεί φαρμακερή, καθώς στο Χόλιγουντ άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούσαν από την Ακαδημία να του αφαιρέσει το Οσκαρ εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του. Τουλάχιστον έχει γλιτώσει τα μπλεξίματα με την αστυνομία, καθώς ο Κρις Ροκ γνωστοποίησε ότι δεν θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Με μπροστάρηδες τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Τζαντ Απαταου και την κωμικό Κάθι Γκρίφιν, οι άνθρωποι του Χόλιγουντ έσπευσαν να καταδικάσουν στο twitter το βίαιο ξέσπασμα του Γουίλ Σμιθ στη σκηνή των Οσκαρ.

Ο κάτοχος Χρυσής Σφαίρας Απαταου έκανε λόγο για «εκτός ελέγχου θυμό και βία», υποστηρίζοντας ότι ο Σμιθ θα μπορούσε «να είχε σκοτώσει» τον Κρις Ροκ. Στο ίδιο μήκος κύματος και η 61χρονη Γκρίφιν, που επισήμανε ότι «είναι πολύ κακή πρακτική να ανεβαίνεις στη σκηνή για να χτυπήσεις έναν κωμικό», ενώ εξέφρασε φόβους ότι «τώρα όλοι πρέπει να ανησυχούμε ποιος θα είναι ο επόμενος Γουίλ Σμιθ στα θέατρα».

«Η βία δεν είναι ποτέ απόδειξη αγάπης» σχολίασε δηκτικά η ηθοποιός Μάντι Μουρ, απαντώντας ουσιαστικά στον Γουίλ Σμιθ και τον ισχυρισμό του ότι… παρασύρθηκε από την αγάπη του προς τη σύζυγό του Τζέιντα Πίκετ Σμιθ και κατέληξε να γίνει βίαιος σε βάρος του Κρις Ροκ.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρομπ Ρέινερ, μάλιστα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για ό,τι έκανε ο Σμιθ. Ωστόσο, πολύς κόσμος, κυρίως στα social media, τον υποστήριξε, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει όριο στις δήθεν κωμικές εξυπνάδες, ειδικά ότι υπάρχει θέμα υγείας για τα πρόσωπα που δέχονται χλευασμό.

Στις ξεχωριστές στιγμές αυτών των Οσκαρ ήταν όταν ανέβηκαν μαζί στη σκηνή ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Αλ Πατσίνο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο για τα 50 χρόνια του θρυλικού «Νονού». Τρεις γίγαντες της έβδομης τέχνης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα