FΕΜΙΝΑ: Η ιστορία της γυναικείας φύσης με ζωγραφικούς όρους

Η έκθεση ζωγραφικής της Ήρας Παπαδάτου ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Λίγο πριν από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, μια ενδιαφέρουσα έκθεση ανοίγει τις πύλες της, βάζει στο προσκήνιο την γυναικεία υπόσταση και μας παρουσιάζει με ζωγραφικούς όρους την ιστορία της γυναικείας φύσης.

«FΕΜΙΝΑ» είναι ο τίτλος της ζωγραφικής έκθεσης της ταλαντούχας Ηρας Παπαδάτου, η οποία εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου, στον 1ο όροφο του European Centre Athens, Μητροπόλεως 74, στην Πλάκα. Σε αυτή την παρουσίαση αποτυπώνονται στα ζωγραφικά έργα της εικαστικού η διαδρομή της γυναίκας και η προσπάθειά της να εκφραστεί ελεύθερα, να καταξιωθεί απελευθερωμένη από τα δεσμά της πατριαρχικής εξουσίας.

Ήρα Παπαδάτου

Ο τίτλος της έκθεσης δείχνει ανάγλυφα τι θα δει ο φιλότεχνος, που, όπως λέει και η επιμελήτρια της παρουσίασης και εικαστικός Ράνια Καπελιάρη, «η καλλιτέχνης δουλεύει αυθόρμητα με το ένστικτο ενεργό βασισμένη κυρίως στο σχέδιο και το χρώμα ελάχιστα πλασμένο… επεξεργάζεται το γυναικείο πρότυπο της Μητέρας, της Τροφού, της Ομορφιάς, της Φύσης και της βίαιης κοινωνίας μας».

Τα έργα της Ηρας Παπαδάτου εστιάζουν στην προώθηση της φιλελεύθερης θεώρησης αναφορικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα και επεξεργάζονται θέματα όπως αυτά της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, της αυτοδιάθεσης του σώματός της και της αναπαραγωγικής ικανότητάς της. «Η σειρά εκπόνησης των έργων αφηγείται μια ιστορία. Δεν είναι η ιστορία μιας συγκεκριμένης γυναίκας, δεν είναι η ιστορία της δημιουργού. Είναι η ιστορία της γυναικείας φύσης, στα χνάρια του τραύματος φύλου» αναφέρει για τα έργα της ζωγράφου η δρ Θεώνη – Φανή Τριανταφύλλου, κλινική ψυχολόγος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Info:
Διάρκεια έκθεσης: Από 3/3 έως 19/3/2023.
Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Μαρτίου, 18.00-21.00.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή, 12.00 με 19.00 (Δευτέρα – Τρίτη κλειστά)
Χώρος: The European Centre Athens (1ος όροφος), Mητροπόλεως 74, Πλάκα, Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα