ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 14/12/2022

● Ο Θεόδωρος Δράκος είναι κοινοτάρχης Καμαρίνας Πρεβέζης, στα όρια της οποίας βρίσκεται ο βράχος του Ζαλόγγου, απ’ όπου γκρεμίστηκαν οι Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους στα χέρια, όταν προτίμησαν τον θάνατο από την παράδοση στους Τουρκαλβανούς και την ατίμωση.

● Ο κοινοτάρχης της Πρέβεζας σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έκανε μια παρέμβαση ουσίας για την υπόθεση της Εύας Καϊλή:

● «Παρακολουθώ την καινούργια σειρά, την Καϊλιάδα, και έχω βγει από τα ρούχα μου. Οι μεν να τονίζουν ότι η Καϊλή είναι ΠΑΣΟΚ, οι δε ότι είναι δούρειος ίππος της Ν.Δ. Κι όλοι μαζί, ως αθώες παρθένες, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να στηλιτεύουν τη διαφθορά.

● »Η Καϊλή και η κάθε Καϊλή είναι γέννημα της κλεπτοκρατίας. Ενός καθεστώτος που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυριαρχεί από το 1821 έως σήμερα. Γιγαντώθηκε με τη Μεταπολίτευση και έγινε επιστήμη με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κράτος, το ντοβλέτι καλύτερα, αντιμετωπίζεται ως λάφυρο, ως λεία εκλογών από τους κυβερνώντες.

● »Ο κόσμος, γαλουχημένος με το “άρπαξε να φας και κλέψε να ’χεις”. Με τη λογική του βολέματος εις βάρος του άλλου. Με στόχο τα λεφτά χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Με επιδοτήσεις σε ζώα και δέντρα που δεν υπήρχαν, με υπερτιμολογήσεις, φακελάκια, μίζες, πωλήσεις χωρίς αποδείξεις, μαύρη εργασία και ό,τι άλλο περνούσε από το χέρι του. Και η κοινωνία να επικροτεί, “ΜΠΡΑΒΟ του π@#τσαρά, κονόμησε”. Κι ας έχει πουλήσει και πρέζα. Αυτός ο μύλος αυτό το αλεύρι βγάζει!

● »Μόνο με την παιδεία θα αλλάξει. Οταν επανέλθουν στην κορυφή του αξιακού μας συστήματος η εντιμότητα, η τιμή και η αξιοπρέπεια. Για να θεωρηθεί ο κατέχων παρανόμως πλούτο κατάπτυστος και δακτυλοδεικτούμενος, κι όχι πρότυπο».
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα