Έγκριση του εμβολίου Moderna στην Ε.Ε.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε πράσινο φως στο δεύτερο «όπλο» για την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19

Ακόμη ένα… όπλο μπήκε χθες στη «φαρέτρα» της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 των αμερικανικών εργαστηρίων Moderna, σε μια φάση κατά την οποία οι Αρχές επιταχύνουν τις προσπάθειες εμβολιασμού, που στοχεύουν στην αναχαίτιση της πανδημίας.

«Αυτό το εμβόλιο μας παράσχει ακόμη ένα εργαλείο για να ξεπεράσουμε την υφιστάμενη επείγουσα κατάσταση» διαβεβαίωνε χθες η γενική διευθύντρια του ΕΜΑ Εμερ Κουκ, στο σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ ο οργανισμός ανέφερε πως δίνει την έγκρισή του για τη χρήση του εμβολίου της Moderna σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 18 ετών, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων στο θέμα της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του.

Μεταξύ άλλων ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις στο χέρι, με διαφορά μεταξύ τους 28 ημερών. Λίγες ώρες αργότερα το πράσινο φως στο εμβόλιο έδωσε και η Κομισιόν, εγκρίνοντας την κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε μάλιστα ότι η Ε.Ε. παρέχει «περισσότερα εμβόλια Covid-19 για τους Ευρωπαίους.

Με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην Ε.Ε., θα έχουμε επιπλέον 160.000.000 δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και 2 δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων Covid-19. Θα έχουμε περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων».

Δηλώσεις με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις έκανε όμως και η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε όλοι σε αυτό, μαζί και ενωμένοι. Γι’ αυτό έχουμε διαπραγματευτεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κόσμο για όλα τα κράτη-μέλη μας. Σήμερα εγκρίνουμε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna, το οποίο μαζί με το BioNTech-Pfizer θα διασφαλίσει ότι θα διατεθούν 460.000.000 δόσεις με αυξανόμενη ταχύτητα στην Ε.Ε. και θα έρθουν περισσότερες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα