Νοde Institute: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη χειρουργική κηλών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Cadaveric Dissection Hernia Course» που διοργάνωσε στις 8 και 9 Μαΐου 2021 το NoDe Institute (Network of Doctors’ Education) στο νοσοκομείο «Υγεία», με την ευγενική υποστήριξη της BDΕΛΛΑΣ.

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό μέρος, προσφέροντας στους συμμετέχοντες χειρουργούς τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε διαφορετικές τεχνικές αποκατάστασης της κήλης (Hiatal,ΤΑPP, TEP, TAR) σε πτωματικά πρότυπα, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση αναγνωρισμένων χειρουργών στο πεδίο της χειρουργικής αποκατάστασης κηλών.

Η εκπαίδευση στα πτωματικά πρότυπα άφησε κατά γενική ομολογία τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, καθώς η πρακτική αυτή προσομοιάζει στο μέγιστο βαθμό τις πραγματικές συνθήκες επέμβασης στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς όμως την αιμορραγία.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στους καταξιωμένους χειρουργούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την πλούσια εμπειρία τους στους νέους συνάδελφους τους. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα «σφράγισαν» με το επιστημονικό τους κύρος ο κ. Γ.Πανούσης, Αναπληρωτής Διευθυντής ΣΤ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία και υπεύθυνος του προγράμματος του διήμερου σεμιναρίου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, κ. Γ. Σταυρόπουλος, ο κ. Γ. Αγιομαμίτης, Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α, ο Διευθυντής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, κ. Π. Χρυσοχέρης και ο κ. Χ. Σπυρόπουλος, Διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική Metropolitan.

To NoDe Institute είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε για να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένα μετεκπαιδευτικά προγράμματα στους λειτουργούς υγείας. Ο βασικός του στόχος ήταν, και παραμένει, η προαγωγή της ιατρικής εκπαίδευσης όλων των επιπέδων, μέσα από διεπιστημονικές ομάδες και διαδραστικά προγράμματα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες

Η BD ΕΛΛΑΣ υποστηρίζει και ενθαρρύνει προσπάθειες που συμβάλλουν στην προαγωγή της γνώσης εντός της ιατρικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας την  ποιότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και στέκεται αρωγός στο έργο του Νοde Institute που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση των λειτουργών υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα