Pfizer: 160.000 παρενέργειες στις ΗΠΑ

Σοκ από τα συγκεντρωτικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν 1.223 περιπτώσεις θανάτου και εκατοντάδες χιλιάδες ανεπιθύμητες ενέργειες

Την ώρα που η πανδημία συνεχίζει τον φονικό της καλπασμό και κάποιες χώρες σπεύδουν να επιβάλουν το στοιχείο της «υποχρεωτικότητας» στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού τους, σοκ προκαλούσαν χθες οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο FDA, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ!

Ντοκουμέντα, σύμφωνα με τα οποία η Pfizer, η γνωστή σε όλους φαρμακευτική εταιρία, κατά τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του εμβολίου της για τον νέο κορονοϊό κατέγραψε σχεδόν 160.000 ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιό της!

Τα εν λόγω έγγραφα-φωτιά παρελήφθησαν από ομάδα επιστημόνων και δημοσιογράφων (που αυτοαποκαλούνται Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια), η οποία πρώτα είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στον FDA για τη δημοσιοποίησή τους.

Τι προκύπτει όμως συγκεκριμένα από το ντοκουμέντα; Από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν το εμβόλιο της Pfizer κυκλοφόρησε παγκοσμίως, υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η φαρμακοβιομηχανία είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 42.000 αναφορές περιστατικών που περιγράφουν λεπτομερώς σχεδόν 160.000 ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Ανεπιθύμητες ενέργειες που κυμαίνονταν -βάσει χαρακτηρισμού- από ήπιες έως σοβαρές, με τις 1.223 εξ αυτών να είναι θανατηφόρες. Όσο για την πλειονότητα αυτών των αναφορών; Αφορούσε άτομα ηλικίας από 31 έως 50 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αποκαλύπτεται, αναφέρθηκαν περισσότερες από 25.000 διαταραχές του νευρικού συστήματος, μαζί με 17.000 διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού και 14.000 γαστρεντερικές διαταραχές. Αναφέρθηκε επίσης σειρά διαφορετικών αυτοάνοσων καταστάσεων, μαζί με ορισμένες περίεργες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων 270 «αυθόρμητων αμβλώσεων» και περιστατικών έρπητα, επιληψίας, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών, μεταξύ χιλιάδων άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρενέργειες αυτές ήταν νωρίτερα γνωστές, καθώς έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (VAERS), η οποία μέχρι την περασμένη Κυριακή είχε καταγράψει συνολικά 3.300 θανάτους ατόμων έπειτα από τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Pfizer.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα