Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν την «Ο»

Παγκόσμια ανησυχία από την αφρικανική παραλλαγή του ιού! Πολλαπλασιάζει τα κρούσματα με ταχύτατους ρυθμούς

Με ταχύτατους ρυθμούς πολλαπλασιάζει τα κρούσματά της η μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για το τι επιπτώσεις θα έχει στα ήδη επιβαρυμένα εθνικά συστήματά υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πια, η εν λόγω μετάλλαξη έχει τη δυνατότητα να διπλασιάζει τον αριθμό των κρουσμάτων ανά δύο με τρεις ημέρες, ενώ στη μετάδοση είναι ξεκάθαρο πως συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι. Σε ανάρτησή του στα social media ο Τέο Σάντερσον, ερευνητής στο βρετανικό Ινστιτούτο Σάνγκερ, σχολίαζε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον στο Λονδίνο, τονίζοντας πως «τώρα προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα»! Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Reuters, νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου συνέκρινε 11.329 περιστατικά ασθενών με τη μετάλλαξη Όμικρον με περίπου 200.00 κρούσματα άλλων παραλλαγών του κορονοϊού.

Όπως σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι «δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά περιστατικά από τη Δέλτα, κρίνοντας από την αναλογία των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί και εμφανίζουν συμπτώματα ή από την αναλογία όσων νοσηλεύονται μετά τη μόλυνση».

Το γεγονός ότι η Όμικρον είναι υπερμεταδοτικό στέλεχος του κορoνοϊού είναι κάτι στο οποίο συνηγορούν πλέον όλοι οι ειδικοί. «Είναι μάλλον ανόητο να χαλαρώσουμε και να νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ήπια παραλλαγή, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, επειδή πιστεύω ότι, με τον ρυθμό που αυξάνονται οι μολύνσεις, όλα τα συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό πίεση» εξήγησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη. Παρ’ όλα αυτά, και από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν εξαγάγει οι ειδικοί για τη νέα μετάλλαξη, καταγράφονται και αισιόδοξα μηνύματα. Ηδη η Νότια Αφρική, η χώρα απ’ όπου ξεκίνησε η νέα μετάλλαξη, δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα της ραγδαίας εξάπλωσης αυτής της παραλλαγής. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν προκάλεσε άνοδο του ρυθμού θανάτων των ασθενών από Covid-19.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα