Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες πριν το καλοκαίρι;

Τόσοι οι κιρσοί όσο και οι ευρυαγγείες αποτελούν φλεβικές παθήσεις και έχουν άμεση σχέση με την κυκλοφορία του αίματός μας. Πρόκειται για ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα; Τι ακριβώς σημαίνει η εμφάνισή τους για την υγεία μας;

Είναι αρκετά συνηθισμένο αρκετοί άνθρωποι και κυρίως γυναίκες να εμφανίζουν από μία ηλικία και μετά διάφορα σημάδια στα πόδια τους. Τα σημάδια αυτά ποικίλλουν σε σχήμα αλλά και σε χρώμα. Κάποιες φορές πρόκειται για μπλε, μοβ ή κόκκινες κλωστές που σχηματίζουν κάτι σαν ιστό αράχνης πάνω στους μηρούς ή τις γάμπες. Άλλες φορές η μορφή μοιάζει να είναι πιο ανάγλυφη. Ποιες από αυτές τις καταστάσεις όμως είναι ευρυαγγείες και ποιες κιρσοί;

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες δεν αποτελούν μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά τους θερμούς μήνες ταλαιπωρούνται ψυχολογικά, αφού δεν αισθάνονται άνετα να φορούν ρούχα, τα οποία αφήνουν εκτεθειμένα τα πόδια τους, ακριβώς εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Πότε οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε πριν έρθει το καλοκαίρι;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κιρσών και ευρυαγγειών;

Είναι γεγονός πως περίπου πάνω από το 50% των γυναικών εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ένα πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με την κυκλοφορία του αίματος. Οι κιρσοί και ευρυαγγείες ως φλεβικές παθήσεις προφανώς και έχουν σχέση με αυτό, αφού δημιουργούνται από τη μη σωστή λειτουργία των φλεβών, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα το αίμα να λιμνάζει στις φλέβες.

Αν και οι κιρσοί θεωρούνται μία πιο σοβαρή εξέλιξη των ευρυαγγειών, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Ένας τρόπος για να τις διακρίνουμε μεταξύ τους είναι η μορφή και το χρώμα τους. Από την μία μεριά, οι ευρυαγγείες μοιάζουν περισσότερο με σπασμένα ή διευρυμένα μικρά αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Το χρώμα τους μπορεί να είναι μπλε ή κόκκινο. Αυτό εξαρτάται από το εάν το αίμα που λιμνάζει και φτιάχνει ένα δίκτυο ορατών γραμμών είναι φλεβικό ή αρτηριακό. Από την άλλη, οι κιρσοί έχουν την μορφή διογκωμένων φλεβών, οι οποίες μοιάζουν ξεχειλωμένες και είναι έντονα ψηλαφητές στο πόδι.

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες επηρεάζουν τη ζωή των ασθενών όχι μόνο από αισθητική και ψυχολογικής άποψη, αλλά και πρακτικά. Ανάμεσα στα συμπτώματά τους περιλαμβάνονται ο κνησμός, το αίσθημα καψίματος και βάρους, ο πόνος, η αισθητική δυσμορφία, το οίδημα, ο καύσος ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κλπ.

Ποια είναι η θεραπεία;

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα, αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια. Η θεραπεία των κιρσών μπορεί να είναι είτε συντηρητική, είτε επεμβατική. Αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Συνήθως, η βασική επιλογή αντιμετώπισης των κιρσών είναι το laser, ενώ των ευρυαγγειών το laser σε συνδυασμό με τη σκληροθεραπεία.

Για το ποια ακριβώς μέθοδο θεραπείας θα ακολουθήσετε θα αποφανθεί ένας εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός, ο οποίος θα μπορεί αν διαπιστώσει με ακρίβεια από το ποια πάθηση ταλαιπωρείστε και ποιος είναι ο βαθμός σοβαρότητάς της.

ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα