Έξαλλοι οι γονείς παιδιών με καρκίνο

Τα μέλη του συλλόγου «Φλόγα» δηλώνουν αντίθετα με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του «Αγία Σοφία»

Στον χορό των αντιδράσεων για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας του Παίδων «Αγία Σοφία» μπήκαν χθες και οι γονείς του Συλλόγου «Φλόγα», τα παιδιά των οποίων νοσηλεύονται με καρκίνο. «Την ώρα που έπρεπε να βρισκόμαστε στο προσκεφάλι των παιδιών μας, ετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ξεκαθαρίζοντας έτσι τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι μιλούν για αιφνιδιασμό από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, καθώς δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν πως ο χρόνος της διαβούλευσης είναι ελάχιστος. «Προφανώς ο χρόνος αυτός δεν είναι επαρκής ούτε για να μελετήσει κανείς το νομοσχέδιο ούτε για να ζητήσει και να λάβει εμπεριστατωμένη νομική γνώμη για διάφορα θέματα που εγείρονται» σημειώνουν και ζητούν παράταση της περιόδου διαβούλευσης τουλάχιστον κατά δύο εβδομάδες, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, κι εμείς αλλά και όλοι οι λοιποί ενδιαφερόμενοι».

Με μια πρώτη ανάγνωση, όπως λένε, δεν προκύπτει το όφελος της πρότασης, καθώς όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο ως οφέλη για τους ασθενείς είναι πράγματα που συμβαίνουν ήδη με την υφιστάμενη δομή και τρόπο λειτουργίας. Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου», καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα. Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

«Μάλιστα, σε όλον αυτόν τον σχεδιασμό δεν ρωτήθηκαν ούτε καν ενημερώθηκαν ούτε οι διευθυντές των ογκολογικών τμημάτων ούτε η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ). Γι’ αυτό ζητούμε την παράταση της περιόδου διαβούλευσης κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες» καταλήγουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φλόγα».

Στο μεταξύ, η χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων ήταν πολυπληθής, καθώς το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του κέντρου έχει αγγίξει το σύνολο των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ, ενώ αύριο θα δώσουν συνέντευξη Τύπου έξω από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εξετάζουν και το σενάριο απεργιών με στόχο να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού τμήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα