Και νέα πρόκληση από τον Θεοχάρη!

Να κλείνουν οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δήλωσε χθες ο απίθανος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης! Ο προστατευόμενος της τρόικας, κατά τη συνηθισμένη πρωινή παρέλασή του από τις τηλεοπτικές εκπομπές, δήλωσε προκαλώντας για ακόμη μία φορά με τον σαδισμό του ότι «οι επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα είναι προτιμότερο να κλείνουν παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζομένους τους».

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων είναι επιρρεπής στις γκάφες, αλλά επιμένει να κάνει δημόσιες δηλώσεις. Πριν από λίγο καιρό «έβαλε φωτιά» στο διαδίκτυο, όταν στην ουσία προέτρεπε τους νέους να φύγουν από την Ελλάδα. Οπως έγραψε στην ιστοσελίδα του, «πονώ οικονομικά, όμως κάνω υπομονή, κάθε αποτυχία μου με πεισμώνει και διπλασιάζω το στοίχημα, κάθε επιτυχία μου τη γιορτάζω με δυο ανάσες προτού ξεκινήσω ξανά την προσπάθεια. Ολα για έναν μόνο λόγο. Ωστε να ζω σε μια χώρα που όταν με ρωτήσει το παιδί να μπορώ να του πω: Μείνε».

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες στο υπουργείο Οικονομικών με το μπάχαλο που δημιούργησε με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων. Το βράδυ της 27ης Ιουνίου γνωστοποίησε στο twitter την είδηση για την παράταση των προθεσμιών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, υπογραμμίζοντας ότι η τελευταία ημέρα υποβολής θα είναι η 30ή Αυγούστου. Λίγο αργότερα, καταϊδρωμένοι στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την είδηση Θεοχάρη, έβγαλαν ανακοίνωση με τις νέες ημερομηνίες των παρατάσεων, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΦΠΑ…

Ο γκαφατζής τεχνοκράτης Χάρης Θεοχάρης κατέλαβε την πανίσχυρη αυτή θέση έπειτα από απαίτηση της τρόικας, αποκτώντας ουσιαστικά υπερεξουσίες. Ομως αυτές οι θέσεις απαιτούν την ανάλογη ψυχραιμία, εμπειρία και γνώση των φορολογικών δεδομένων και της ψυχολογίας της αγοράς. Οχι μόνο την απλή λογική των υπολογιστών. Ο άνθρωπος που φροντίζει να στέλνονται και να εισπράττονται όλα τα χαράτσια που έχουν εμπνευστεί Ελληνες και ξένοι φορομπήχτες είναι προτιμότερο να μένει στο γραφείο του. Τα πρωινά (όταν τρέχει στα τηλεοπτικά κανάλια) και τα βράδια (που ξενυχτάει περιφερόμενος στο διαδίκτυο για να απαντάει στους φίλους του στο facebook και το twitter) εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Ούτε καν χρεοκοπία!

Ο κ. Θεοχάρης, με τις νέες δηλώσεις του, υπέπεσε σε ακόμη μία γκάφα, γιατί όφειλε να γνωρίζει ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολο ακόμα και να χρεοκοπήσει μια επιχείρηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη! Σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός πως είναι τέτοια η γραφειοκρατία ώστε ακόμα και οι δυστυχείς επιχειρηματίες που βουλιάζουν υπό το βάρος της κρίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με την Εφορία, τη μαύρη λίστα του «Τειρεσία» και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες μαζί με τα χρέη τούς κυνηγούν για την υπόλοιπη ζωή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα