Με μια αποκάλυψη «καταγγελία» ότι στα δύο κινητά του τηλέφωνα που κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική υπήρχαν κλήσεις με το όνομα Γ. Μουρούτης εμφανίστηκε στη Βουλή ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος, ύστερα από οκτώ και πλέον μήνες στις φυλακές, δήλωσε ότι δεν τις φοβάται και ότι «οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής». «Η ψυχή μου», ανέφερε χρησιμοποιώντας στίχους του Σολωμού, «μένει στητή και ολόρθη. Είμαι αμετανόητος και Χρυσαυγίτης, και δεν μπορείτε να μου λυγίσετε την ψυχή».
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι ακόμη ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού (εκτός από τον Τ. Μπαλτάκο), καθώς και δύο υπουργοί της Ν.Δ., ήταν σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής.
«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει» ήταν η απάντηση του Γ. Μουρούτη.
«Επιβεβαίωσε ο Μουρούτης! Του είπαμε ότι μας έπαιρνε τηλέφωνα και απάντησε ότι… δεν μας συνάντησε ποτέ!» ήταν το σχόλιο από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.
Εισερχόμενος στην Ολομέλεια, ο κ. Μιχαλολιάκος διαμαρτυρήθηκε έντονα, γιατί ο αρχηγός του τρίτου κόμματος οδηγήθηκε στη Βουλή με χειροπέδες, λέγοντας: «Ντροπή σας, ψευτοδημοκράτες». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η Χρυσή Αυγή είναι θύμα μιας πολιτικής σκευωρίας» και ότι «ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων».
Τα βίντεο
Ο αρχηγός της Χ.Α. μίλησε για το βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι «γνωρίζω προσωπικά, αυτά που είπε είναι αληθινά, γιατί μου τα έχει πει διά ζώσης, διότι τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς όσο εγώ», λέγοντας ότι «τον γνώρισα στους εθνικιστικούς αγώνες το 1973 στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β’». Αναφερθείς στις συζητήσεις μαζί του, υποστήριξε ότι «όποτε ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες».
Αφού ευχαρίστησε τους 536.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που σήκωσαν -όπως είπε- ανάστημα απέναντι στη «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά», έκανε λόγο για «θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας» και επιτέθηκε στα κανάλια της διαφθοράς -όπως τα χαρακτήρισε-, μιλώντας για «πορνοβοσκούς» της ενημέρωσης.
Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο για σύσταση και διεύθυνση της Χ.Α. -το οποίο χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο»-, τόνισε ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις (όπως η δολοφονία Τεμπονέρα) δεν κατηγορήθηκε η Ν.Δ. για συλλογική ευθύνη ούτε κατηγορήθηκε αντιστοίχως ο Μ. Βορίδης ως αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, όταν το 1985 μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε συγχωριανό του στη Σπάρτη.
Τέλος, παραδέχτηκε ότι είχε όπλο για την προσωπική ασφάλειά του, καθώς είναι στόχος τρομοκρατών, όπως φάνηκε από τη διπλή δολοφονία των μελών της Χ.Α. έξω από τα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γκολφομήτσος


