Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ευρώπη και ΗΠΑ για το ISIS! Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λονδίνο γέμισαν με πάνοπλους αστυνομικούς
Με τους τζιχαντιστές να απειλούν να αιματοκυλίσουν (και) το 2016 τη Δύση, η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ θυμίζουν φρούριο εν όψει των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους. Τα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο επιθέσεων εν μέσω των εορτασμών για τη νέα χρονιά δεν έχουν προηγούμενο -ειδικά σε Λονδίνο, Βιένη και Νέα Υόρκη-, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και αλλού. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η «Daily Telegraph» έγραφε -αποτυπώνοντας ουσιαστικά την αίσθηση που υπάρχει- ότι η υπηρεσία ασφάλειας μιας χώρας έχει πληροφορίες για ένοπλη ή βομβιστική επίθεση σε τοποθεσίες με πολύ κόσμο σε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη.
Ειδικότερα, στη βρετανική πρωτεύουσα 3.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στα κεντρικότερα σημεία της πόλης παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ενώ η μητροπολιτική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από σημεία όπου θα πραγματοποιούνται σόου με πυροτεχνήματα και να σχεδιάζουν τα ταξίδια τους με προσοχή. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και στην Αυστρία τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι Αρχές σημειώνουν ότι η Βιένη δεν έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Περιπολίες
Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι αν δεν έχει αποφασιστεί ματαίωση των εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά, στην «καρδιά» της πόλης αποφασίστηκε η ενίσχυση των περιπολιών αστυνομικών σε «σημεία ενδιαφέροντος». Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την αστυνομική δύναμη να φτάνει τους 1.500 άνδρες, πολλοί εκ των οποίων θα φέρουν τον πλήρη εξοπλισμό των ειδικών μονάδων ασφαλείας Wega και Cobra! Την ίδια στιγμή και οι Βρυξέλλες ζουν σε κατάσταση επιφυλακής, αν και εκεί οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά να γίνουν κανονικά.
Τέλος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν εν όψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς θα είναι «πιο ενισχυμένα από ποτέ».
Σχεδίαζαν και χτύπημα στην Αγκυρα
Σχεδίαζαν να χτυπήσουν ένα μπαρ κι ένα εμπορικό κέντρο στην «καρδιά» της Αγκυρας, ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Ευτυχώς όμως οι δύο επίδοξοι τρομοκράτες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας πως οι καμικάζι αυτοκτονίας είχαν στην κατοχή τους γιλέκα με εκρηκτικά, τα οποία σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν σκορπώντας τον θάνατο.
Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, χθες το πρωί, στο Μαμάκ, ένα προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ, σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, παρακολουθούνταν από την αστυνομία, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στη σύλληψή τους.

