Θεσσαλονίκη: Γενναίες προσφορές πριν από τις… εκπτώσεις!

«Ξεκινήσαμε – 50% κάτω σε όλα τα είδη». Μπορεί οι χειμερινές εκπτώσεις να ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όμως ήδη εδώ και μία εβδομάδα τα sms από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που προαναγγέλλουν χαμηλότερες τιμές, έχουν πάρει φωτιά.

Με τον σχετικό νόμο να μην απαγορεύει πια τις προσφορές λίγο πριν από τις εκπτώσεις, οι περισσότεροι έμποροι μπήκαν στον πειρασμό να δώσουν νωρίτερα το εμπόρευμα σε καλύτερες τιμές, μήπως και μπορέσουν να κλείσουν καμιά τρύπα από τα σπασμένα των γιορτών, που δεν πήγαν καλά. Με δεδομένο δε ότι η περίοδος που μεσολαβεί ανάμεσα στις γιορτές και στην έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων είναι συνήθως νεκρή, είπαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα μεγάλου πολυκαταστήματος στα ανατολικά, όπου την Τρίτη γινόταν λαϊκό προσκύνημα, καθώς τα επώνυμα είδη του πωλούνταν στη μισή τιμή. «Αν και οι προσφορές ακριβώς πριν από τις εκπτώσεις υπονομεύουν την εκπτωτική περίοδο, οι έμποροι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης. Σύμφωνα πάντως με την εικόνα που έχει ο ΕΣΘ, πολλοί Θεσσαλονικείς δεν ψώνισαν στις γιορτές και μετέθεσαν χρονικά τα ψώνια τους για τις εκπτώσεις, οι οποίες θα κρατήσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 17 Ιανουαρίου.

Μαρία Μαθιοπούλου


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα