Δώρο στον Ερντογάν τρεις στρατιωτικοί

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου αποφάσισε για τους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν και ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα να απορρίψει την αίτησή τους και να τους στείλει «πακέτο» πίσω στην Αγκυρα!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται Ελληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δύο από τους Τούρκους αξιωματικούς αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, ενώ «ισχυρές είναι οι ενδείξεις για συμμετοχή του τρίτου στην απόπειρα πραξικοπήματος».

Οι αιτούμενοι ασύλου έχουν δικαίωμα προσφυγής τόσο σε δευτεροβάθμια επιτροπή όσο και στα πολιτικά δικαστήρια.
Οι άλλοι πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί αναμένεται να περάσουν από επαναληπτικές συνεντεύξεις στην Υπηρεσία Ασύλου την επόμενη εβδομάδα. Οι οκτώ είχαν ήδη κριθεί ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή για τη ζωή τους. Η Αγκυρα είχε υποβάλει στις 18 Αυγούστου μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αίτημα δικαστικής έκδοσής τους.

Σε αποκλειστική συνέντευξή τους στη «δημοκρατία» λίγες μέρες μετά οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν υποστηρίξει ότι είναι κεμαλιστές αξιωματικοί που διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν και εξέφρασαν ανησυχία για την τύχη των οικογενειών τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα