ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 14/09/2020

➥ Στην εικόνα βλέπετε κάτι εξωφρενικό, αλλά είναι, δυστυχώς, αληθές. Πρόκειται για το εξώφυλλο του βιβλίου των Θρησκευτικών γ΄ γυμνασίου που τιτλοφορείται «Η μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο».

➥ Η εικαστική σύλληψη θα ήταν εξαιρετική αν αναφερόταν στο… ορθόδοξο Ισλάμ, διότι πιο πολύ σε τζαμί φέρνει αυτό που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης παρά σε εκκλησία.

➥ Οι ορθόδοξες εκκλησίες ακολουθούν διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, όλες, μα όλες: τον ζωοποιό Σταυρό!

➥ Ο Τίμιος Σταυρός συμβολίζει την πίστη μας και τον φέρουν υπερηφάνως όλοι οι ιερείς (εκτός από κάναν Αρχιεπίσκοπο της σειράς που επισκέπτεται χοτ σποτ και φοβάται να τον φορέσει) και κοσμεί και όλους τους ναούς μας.

➥ Πού είναι ο Σταυρός σε αυτό το εξώφυλλο βιβλίου Θρησκευτικών, οέο; Μήπως παράπεσε κάπου; Τον έσβησε κάποιο νεοταξικό χέρι; Πόσα αίσχη και πόσες ύβρεις εναντίον της πίστεώς μας μπορούμε να ανεχθούμε επιτέλους;

➥ Στη φωτό Νο 2 βλέπουμε κάτι εξίσου εξοργιστικό. Είναι τα παιδιά της Ελλάδας που πήγαν να υπηρετήσουν την πατρίδα και η πολιτική ηγεσία του τόπου τα υποχρέωσε να γίνουν παραδουλεύτρες των Αφγανών, των Πακιστανών και άλλων κουβαλητών του Ερντογάν που έκαψαν το χοτ σποτ στη Μόρια.

➥ Οι Ελληνες στρατιώτες στήνουν τέντες για να κοιμηθούν οι ισλαμιστές και οι ΟΗΕδες και οι ΜΚΟτζήδες τούς παρακολουθούν χάσκοντας και χαχανίζοντας, με τα χέρια στις τσέπες.

➥ Κι υπάρχουν κι άλλα σκαλιά στου κακού τη σκάλα για να κατεβούμε…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα