«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΥΓΗ – Δίνουν ΑΦΜ και έμμεση νομιμοποίηση

Νερό στον μύλο της μακράς και ομολογουμένως άγονης μέχρι τώρα εσωκομματικής διελκυστίνδας του ΣΥΡΙΖΑ έριξε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής», το οποίο συνόδευσε τις φωτογραφίες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά με το γνωστό σύνθημα κατά της Χρυσής Αυγής «δεν είναι αθώοι».

Το δημοσίευμα δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά στελέχη τάχθηκαν υπέρ του, ενώ άλλα διαφοροποιήθηκαν, έστω και διακριτικά. Προς υπεράσπιση της εφημερίδας έτρεξε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος έγραψε στα social media: «Επειδή το θράσος, επειδή οι αλλεπάλληλες, οργανωμένες, άθλιες απόπειρες να γυρίσει η ατζέντα έχουν όρια… Μπράβο στην “Αυγή”!».

Στον αντίποδα, αντίθετοι με το επίμαχο πρωτοσέλιδο εμφανίστηκαν στελέχη όπως οι Δημήτρης Χριστόπουλος και Αντώνης Λιάκος. Την ίδια ώρα, το πρωτοσέλιδο έδωσε τροφή για νέους πολιτικούς διαξιφισμούς, στον απόηχο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της συνεπακόλουθης πολιτικής θύελλας που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση εκ μέρους της Ν.Δ. υπήρξε άμεση και έντονη, καθώς κατήγγειλε «πρακτικές Γκέμπελς», κατηγορώντας την εφημερίδα ότι επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας τον Σταύρο Κοντονή, καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε για το πρωτοσέλιδο: «Είναι απαράδεκτη και πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή». Το δημοσίευμα σχολίασε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, αποκαλώντας το «χυδαίο» και τονίζοντας ότι «υπονοεί ότι χρειάζεται ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Εν τω μεταξύ, σάλο προκάλεσε και ανάρτηση φερόμενου ως μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι «δυστυχώς άφησε μερικούς πίσω η 17Ν (Αδωνι, Μπογδάνο κ.λπ.)», προκαλώντας την οργή της Ν.Δ., που μίλησε για «χυδαία ανάρτηση» και «τυφλό μίσος» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει.

Η Κουμουνδούρου απάντησε ότι δεν είναι μέλος του κόμματος. Εκανε ωστόσο λόγο για «απαράδεκτη» δήλωση. Σε κάθε περίπτωση, η επί της ουσίας σύνδεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή δεν προκάλεσε την αντίδραση μόνο της κυβερνώσας παράταξης, αλλά και του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο χαρακτήρισε «άθλιο» το πρωτοσέλιδο, που, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, αποτελεί απόδειξη «πανικού» στον οποίο βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έγραψε στα social media: «Το “Μακελειό” των συριζαίων; Την περίοδο της κρίσης ομάδες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κολλούσαν τις φωτογραφίες των βουλευτών του #πασοκ στους νόμους μας και καλούσαν τον κόσμο να μας λιντσάρει! Οι ίδιοι ανθρώποι είναι και τώρα».

Να σημειωθεί ότι στις ομαδικές επικρίσεις απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σχολίασε πως η Ν.Δ. και οι «καλοθελητές της λίστας Πέτσα» προσπαθούν να συκοφαντήσουν την «Αυγή», την Αριστερά και τους «κοινωνικούς αγώνες» για σχέσεις με τους «νεοναζί εγκληματίες». «Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί» υποστήριξε ο ίδιος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα