Περιοδεία Γεραπετρίτη

Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης (κεντρική φωτό).

Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η επιτόπια επιθεώρηση στο σημείο του δυστυχήματος αλλά και σε συγκοινωνιακές υποδομές. Πρώτος στόχος του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο αφήγημα της υποτιθέμενης προόδου επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ομως, ο αρμόδιος πλέον υπουργός, που θα παραμείνει στη θέση του έως ότου προκηρυχθούν εκλογές, έχει να λύσει και ένα πιο πρακτικό και άμεσο πρόβλημα: Υπό ποιες προϋποθέσεις και έπειτα από ποιες βελτιώσεις στα συστήματα ασφαλείας θα επαναλειτουργήσει ο κεντρικός σιδηροδρομικός άξονας της χώρας.

Απεργίες

Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα συνεχίσουν τις κυλιόμενες 24ωρες απεργίες τουλάχιστον έως την Τετάρτη, ενώ θα συνεχίζονται και οι εργασίες καθαρισμού του τόπου του δυστυχήματος. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πρακτικά αδύνατη η ουσιαστική αναβάθμιση των απαράδεκτων συστημάτων ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την εμπορική δραστηριότητα του ΟΣΕ και είχαν προγραμματίσει τη μετακίνηση εμπορευμάτων τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα