«Μια φωτογραφία ίσον χίλια ψέματα»
«Δεν εκθέτω ποτέ το συναίσθημά μου στο Instagram» δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, σχολιάζοντας για πρώτη φορά το θέμα της πολυσυζητημένης φωτογραφίας με τον ίδιο, την Αγγελική Λάμπρη, τον Μιχάλη Μαρίνο και τον Αργύρη Αγγέλου να ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό λίγες ώρες μετά την κηδεία του Γεράσιμου Μιχελή.
Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «The 2night Show» και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο δημοφιλής ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής θέλησε από μόνος του να αναφερθεί στο επίμαχο «κλικ» με την τετραμελή παρέα από το «Παρά Πέντε» που αναρτήθηκε στα social media από τον Αργύρη Αγγέλου την επόμενη μέρα από το τελευταίο «αντίο» στον Γεράσιμο Μιχελή, προκαλώντας σάλο στα social media.
«Εκείνη την ημέρα, μετά την κηδεία, πήγαμε για φαγητό με την Αγγελική, τον Μιχάλη και τον Αργύρη και μετά ήπιαμε κι ένα καφεδάκι. Επειδή ο Αργύρης είχε χάσει τελευταία την Αγγελική και τον Μιχάλη, τον συνεπήρε η χαρά που ξαναβρεθήκαμε, μας ζήτησε να βγούμε αυτή τη φωτογραφία. Μάλιστα, η Αγγελική του είπε: ‘‘Τώρα, βρε Αργύρη, έτσι όπως είμαστε με τα μαύρα;’’… “Ελα, για εμάς θα είναι” της απάντησε. Ο Αργύρης είναι ένας φοβερά καλόψυχος άνθρωπος, όταν χαίρεται, χαίρεται σαν 5χρονο παιδί, όταν στενοχωριέται, συμβαίνει πάλι το ίδιο. Την άλλη μέρα, λοιπόν, βλέπω και βάζει την φωτογραφία στο Instagram. Μετά στενοχωρήθηκε πολύ με αυτό που έγινε και την κατέβασε» εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Και συνέχισε: «Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Κάποτε λέγαμε μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις, τώρα πια νομίζω σε αυτή την εποχή μια φωτογραφία ίσον χίλια ψέματα. Αυτή η φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει αυτό που ζήσαμε εμείς εκείνη την ημέρα που κλάψαμε, πενθήσαμε, γελάσαμε, θυμηθήκαμε, αγαπηθήκαμε ξανά. Δεν εκθέτω ποτέ το συναίσθημά μου στο Instagram. Δεν απάντησα ποτέ, τότε, στα άρθρα που έλεγαν ότι πόσταρα εγώ τη φωτογραφία, δεν το έκανα ποτέ. Και δεν το έκανα γιατί δεν ήταν εκείνη η ώρα να βγω και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ή να εξηγήσω. Οταν “φεύγει” ένας άνθρωπος, αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι πολύ απλά κάνεις ησυχία».
Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε, επίσης, ότι γνώριζε για το πρόβλημα υγείας του Γεράσιμου Μιχελή και τον είχε δει από κοντά. «Τον συνάντησα ξανά έναν χρόνο πριν. Εμαθα για τα προβλήματα υγείας που είχε και βρεθήκαμε. Μιλούσε ακόμη και ό,τι δεν μπορούσε να καταλάβω μου το έγραφε. Χάρηκα που τον είδα, χάρηκε και εκείνος και περάσαμε πολύ όμορφα. Μου έδωσε ένα βιβλίο που είχε γράψει με τίτλο ‘‘Υπόσχεση’’. Εγώ αυτό που κρατάω από την ημέρα της κηδείας ήταν ότι επέστρεψα σπίτι και διάβασα το βιβλίο του. Κρατάω, επίσης, ένα φωνητικό μήνυμά του που ακούστηκε στην κηδεία και αυτό που είπε και με στιγμάτισε: “Θα ήθελα μετά από 50, 100 χρόνια, αν γίνεται να βγω και να φωνάξω δυνατά και να ρωτήσω: «Αραγε, αυτή η αγάπη που έδωσα στον κόσμο χρησίμευσε σε κάτι;’’ Μου φαίνεται μια τόσο βαθιά και συγκινητική σκέψη, που δείχνει τι άνθρωπος ήταν. Ο ‘‘κακός’’ του ‘‘Παρά Πέντε’’ ήταν ένας φοβερά καλός άνθρωπος, που πίστευε στην καλοσύνη. Αυτό θα ήθελα να θυμάστε από τον Γεράσιμο» κατέληξε συγκινημένος.