H σεφ που μας κρατάει το… χέρι
Δεν είναι από τις σεφ που μιλούν μόνο μέσα από τα πιάτα τους. Η Ντίνα Νικολάου κουβαλά μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από το φαγητό – αυτή του μοιράσματος, της φροντίδας και της απλότητας που δεν στερείται ποιότητας.
Βασισμένο σε αυτή τη φιλοσοφία, το πρότζεκτ «Dinas», με την υπογραφή της, μπαίνει σε μια νέα φάση και επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει «σπιτικό» φαγητό μέσα στην πόλη. Επειτα από μήνες προσωπικής δουλειάς, δοκιμών και κουβέντας με απλούς ανθρώπους, η Ντίνα Νικολάου αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω από τα φώτα και να πλησιάσει ξανά τον κόσμο.

Οχι τον κόσμο των κριτικών και των βραβείων, αλλά εκείνον που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ και αναζητεί ένα πιάτο φαγητό που να του θυμίζει σπίτι. Μεσογειακές γεύσεις, γνώριμες αλλά όχι προβλέψιμες, συναντούν μια σύγχρονη, χαλαρή προσέγγιση που ταιριάζει απόλυτα στους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Για την Ντίνα Νικολάου, όμως, το φαγητό δεν σταματά στο πιάτο. Είναι η στιγμή που κάθεσαι, έστω και λίγο. Που μοιράζεσαι. Που δεν είσαι μόνος. «Το τραπέζι πρέπει να έχει πάντα παραπάνω από μία καρέκλα» πιστεύει. Και αυτή η φράση μοιάζει να συνοψίζει την πορεία της.
Πηγή: Εφημερίδα Espresso


