Τραγική κατάληξη είχε η επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, καθώς ο 20χρονος που τραυματίστηκε βαριά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 10 το βράδυ στην οδό Αργοναυτών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος ή άγνωστοι διαπληκτίστηκαν με τον νεαρό, σε ένα επεισόδιο που οι αρχές εξετάζουν αν σχετίζεται με οπαδικά κίνητρα. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ο 20χρονος δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι και κατέρρευσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.
Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τις αρχές, με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να δέχεται κλήση για έναν νεαρό άνδρα που βρισκόταν τραυματισμένος στον δρόμο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ.
Ο 20χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή.
Έρευνα για την υπόθεση
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια γύρω από την επίθεση. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με οπαδική βία.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται από τις αρχές, ο νεκρός φέρεται να ανήκε σε ομάδα αυτόκλητων τιμωρών που δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη, στοιχείο που επίσης ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Οι αστυνομικοί συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από την περιοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες και να διαλευκάνουν πλήρως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό που συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη.


