Ο τίτλος θα κριθεί το Σάββατο στο ΣΕΦ
Νικητής στο καυτό ΟΑΚΑ ο μισός Παναθηναϊκός και 2-2! Το «Τριφύλλι» κέρδισε (93-86) στη β’ παράταση τον Ολυμπιακό, έχοντας σε καίριες στιγμές κόντρα διαιτησία.
- Από τον Θοδωρή Λινάρδο
Ο Σορτς άναψε τη σπίθα, ακολούθησαν οι υπόλοιποι, ενώ από την άλλη ξεχώρισαν Φουρνιέ και Γουόκαπ.
Στην πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό ο Παπανικολάου έκοψε με καθαρό αντιαθλητικό τον Ναν, αλλά οι διαιτητές έδωσαν απλό φάουλ και το ΟΑΚΑ εξερράγη. Αμέσως μετά το 0-3 του Παπανικολάου, ο ίδιος κέρδισε αυστηρό φάουλ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε Σλούκα, Οσμαν, Ρογκαβόπουλο και ο Αταμάν, άλλαζε διαρκώς πρόσωπα, χρησιμοποιώντας και τον ξεχασμένο Καλαϊτζάκη.
Ο Σορτς έδινε τέμπο, ενώ Ναν και Μήτογλου είχαν τις λύσεις για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν στο 29-20 (14′). Λίγο νωρίτερα οι Τζόουνς και Μπαρτζώκας είχαν έντονο διάλογο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Γουόκαπ και Φουρνιέ κρατούσαν τον Ολυμπιακό σε επαφή.
Ο Ντέιβις «έσπασε» το ρόδι στις αρχές του β’ ημιχρόνου, ο Φουρνιέ σκόραρε για τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι ήταν στο 47-46, με τον Ναν να έχει 4 φάουλ (24′). Γουόκαπ και Φουρνιέ ισοφάρισαν (51-51). Στο 53-51 το «Τριφύλλι» διαμαρτυρήθηκε για μία κατοχή, ο Τζόουνς χρεώθηκε με 4ο φάουλ, ενώ έγραψε το 53-57 σε πραγματική τιτανομαχία (58-57 Ναν, 58-60 Φουρνιέ).
Ο Γκραντ σημείωσε το 61-60, με τους διαιτητές να αποβάλλουν αδίκως με 5ο φάουλ (34′) τον Ναν σε φάση με τον Γουόρντ. Φουρνιέ και Γουόκαπ πέτυχαν το 61-66, ο Τολιόπουλος μείωσε (64-66) και ο Χουάντσο ισοφάρισε σε ένα πραγματικό θρίλερ. O Bεζένκοφ σημείωσε το 66-69 (38′), με τον Ντέιβις να ισοφαρίζει!
Ο Ερνανγκόμεθ αστόχησε σε τρίποντο, όπως και ο Βεζένκοφ στο φινάλε, και το απόλυτο δράμα λύθηκε στην παράταση! Γουόκαπ και Ντέιβις έγραψαν το 72-72, Φουρνιέ και Χουάντσο το 74-74 και ο Βεζένκοφ το 74-79 (43′). Ο Σορτς μείωσε (76-79), με τους διαιτητές να δίνουν ανύπαρκτο φάουλ του Μήτογλου στον Φουρνιέ και ακολούθως χρεώθηκε και ο Σορτς σε νέα φάση με τον Γάλλο.
Ο Βεζένκοφ κράτησε τον Τολιόπουλο και οι διαιτητές δεν έδωσαν αντιαθλητικό (78-79). Με το σκορ στο 79-79 (37”) οι διαιτητές έδωσαν κατοχή στον Ολυμπιακό μέσα σε αποδοκιμασίες. Ο Τολιόπουλος αστόχησε και υπήρξε 2η παράταση! Σορτς και Τολιόπουλος σημείωσαν το 91-83 μέσα σε αποθέωση, με τον Παναθηναϊκό νικητή στο δραματικό ματς.
Δεκάλεπτα: 20-16, 40-34, 53-57, 69-69 (κ.δ.), 79-79 (α’ παρ.), 93-86 (β’ παρ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Ντέιβις 12 (3), Γκραντ 5 (1), Ναν 23 (5), Λεσόρ 8, Χουάντσο 8, Σορτς 13 (1), Καλαϊτζάκης 5, Τολιόπουλος 11 (2), Μήτογλου 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 19 (3), Βεζένκοφ 14 (3), Παπανικολάου 7 (2), Μιλουτίνοφ 4, Φουρνιέ 29 (4), Γουόρντ 1, Ντόρσεϊ 4 (1), Πίτερς 4, Τζόζεφ 2, Τζόουνς 2.
