ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Π.ΣΟΟΦ

Κύριε πρέσβη,
Λέγεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κύριος Σόιμπλε εξερράγη, όταν έφτασε στο ταπεινό γραφείο του στο Βερολίνο -όμοιο με αυτό Ελληνα επαρχιακού εφόρου- το επίμαχο σκίτσο της «Αυγής». Του αποδίδεται, μάλιστα, η φράση «αυτά τα σκουλήκια εγώ θα τα εξαφανίσω!». Λέγεται ότι, και με τη δική σας παρότρυνση, τον πλησίασε σε ένα από τα πολλά Eurogroup ο Βαρουφάκης και του ζήτησε συγγνώμη. Λέγεται ότι ο γερμανικός πολιτικός κόσμος είναι μοιρασμένος στα δύο για την τύχη της Ελλάδας. Οτι Μέρκελ, Γκάμπριελ, Σταϊνμάιερ επιθυμούν την παραμονή μας στο ευρώ με αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό. Λέγεται επίσης ότι Σόιμπλε, Σουλτς και Βαυαροί επιθυμούν τις ίδιες μεταρρυθμίσεις με άλλη κυβέρνηση και άλλον πρωθυπουργό, με χρεοκοπία εντός ευρώ, εξ ου και οι συνεχείς παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας. Θα μου επιτρέψετε, κύριε πρέσβη, να σας ενημερώσω όχι μόνο για το τι λέγεται για την Ελλάδα, αλλά και για όσα (αθέατα) γίνονται στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που μου έρχονται για όσα συμβαίνουν κατά μήκος των ελληνικών συνόρων στα Βαλκάνια είναι άκρως ανησυχητικές και οφείλω να τις θέσω υπόψη σας, για την περίπτωση που δεν τις αξιολογείτε. Τα «μαχαίρια» ακονίζονται κατά μήκος όλων των συνόρων, κύριε Σόοφ. Τα ρεπορτάζ ότι ο Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδιο β’ για την Ελλάδα έχουν ανοίξει την όρεξη σε αλυτρωτισμούς σε όλη την περιοχή. Εχοντας σπουδάσει στη Θράκη την περίοδο όπου ξέσπασε ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος, ξέρω καλά να αναγνωρίζω τα πρόδρομα φαινόμενα και ανησυχώ πολύ για τις επιπτώσεις που θα έχει η όποια απόφασή του. Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή της Ροδόπης (Νυμφαία) -ξεκινώ από το πιο «αθώο»-, συλλαμβάνονται εσχάτως νεαροί που εισάγουν όπλα. Στη νότια Βουλγαρία ζει ευάριθμη τουρκική μειονότητα, που εσχάτως πυκνώνει τις επαφές της με εξτρεμιστικά στοιχεία της ελληνικής μουσουλμανικής. Εκτός αυτών, δραστηριοποιούνται και εθνικιστές, που ονειρεύονται τη Μεγάλη Βουλγαρία με διέξοδο στο Αιγαίο. Στην ίδια τη Θράκη, οι εξτρεμιστές διοργανώνουν στις 15 Μαΐου «πανευρωπαϊκό συνέδριο» (FYEN) με αίτημα αυτονομία – συνδιοίκηση «τύπου Τιρόλο». Ηδη, χρόνια τώρα, με την ανοχή της Πολιτείας, έχουν στήσει παράλληλες κρατικές δομές -όμοιες με αυτές του Ρουγκόβα στο Κόσοβο- στην παιδεία, στη θρησκεία, στην οικονομία, τώρα και στην υγεία – αγοράζουν ιδιωτικό νοσοκομείο μόνο για μουσουλμάνους στην Αλεξανδρούπολη.

Για να επανέλθει μάλιστα στην επικαιρότητα το θέμα της μειονότητας -χρήσιμο στις τουρκικές εκλογές-, άρχισαν οι γνωστές προβοκάτσιες, ίδιες με αυτές που έζησα το 1991: δήθεν εμπρησμοί σε τζαμιά, για τους οποίους εκδίδονται ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο επόμενο δευτερόλεπτο, και δήθεν προκλήσεις – αρκεί η περιφορά ενός Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στον Εχίνο. Λίγο δυτικότερα, ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα προπαγανδίζει ανοιχτά την ένωση της Αλβανίας με τους αλβανοφώνους του Κοσόβου, ενώ στα ευρισκόμενα σε πολιτική κρίση Σκόπια γίνονται επιθέσεις σε αστυνομικούς σταθμούς αλβανοφώνων. Ξέρετε τι περιμένουν όλοι αυτοί οι τρελοί, κύριε πρέσβη; Να πατήσει ο πείσμων υπουργός σας το κουμπί της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή της τιμωρίας της εντός ευρώ. Το ερώτημά μου είναι ένα και μόνο: Θέλουν να συνδέσουν η καγκελάριος, ο υπουργός σας, η Γερμανία, το όνομά τους με τον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και τον οικονομικό ακρωτηριασμό της Ευρώπης; Με την πρόκληση μείζονος γεωπολιτικής αναταραχής, που θα κοστίσει πολύ πάνω από 30 δισ. ευρώ, τηλεγραφήστε τους «χαιρετίσματα»! Θέλετε να γίνετε οι «Υπνοβάτες» του 21ου αιώνα; Αν ναι, βάλτε φωτιά στην Ελλάδα.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα