Η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε ενδιάμεση χώρα (buffer state) μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης μέσω της εγκατάσταση εκατομμυρίων μουσουλμάνων μεταναστών και προσφύγων. Η Αγγλική λέξη Buffer περιγράφει «την ενδιάμεση κατάσταση η οποία απορροφά τους κραδασμούς μεταξύ δύο άλλων ακραίων καταστάσεων». Τους ραδιοπειρατές της δεκαετίας του 1960/70, τότε που τα τεχνικά μέσα και τα χρήματα στην Ελλάδα ήταν λιγοστά, τους απασχολούσε πως θα κατασκευάσουν τον ενισχυτή buffer που θα μετέφερε το ηλεκτρικό σήμα από την μονάδα ταλάντωσης του αυτοσχέδιου πομπού στον τελικό ενισχυτή πριν την κεραία.
Σήμερα, όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιστορικά ή ανύπαρκτα, μεγάλα ή μικρά, σημαντικά ή ασήμαντα, έχουν τον ίδιο προβληματισμό όπως και οι παλιοί ραδιοερασιτέχνες. Πως δηλαδή θα μπορέσουν να κατασκευάσουν μια χώρα-buffer (ενδιάμεση χώρα) που θα κατοικείται από κορόιδα και που πάντα θα τους μένει ο «μουτζούρης» στο χέρι. Έτσι λοιπόν κατάφεραν οι έξυπνοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, να βρουν μια χώρα-παρία όπου οι «μουτζούρηδες» κάτοικοί της δέχονται να εμποδίσουν τους μουσουλμανικούς προσφυγικούς πληθυσμούς να εμφανισθούν στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Βουδαπέστη ή την Μαδρίτη και να δεχτούν με ευχαρίστηση να τους εγκλωβίσουν στην επικράτειά τους.
Ήδη από την δεκαετία του 2000 η Ελλάδα είχε υπογράψει την θανατική της καταδίκη με την υπογραφή της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ. Μόνο οι πολιτικοί προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων, επειδή το πολιτικό σύστημα χρειάζεται τις μελλοντικής κοινωνικές εντάσεις για να επιβιώσει.
Την πρακτική του εγκλωβισμού μεταναστών στην Ελλάδα είχαν εφαρμόσει με επιτυχία από το 2000 μέχρι πρόσφατα όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, η τελευταία δε με ιδιαίτερη επιτυχία. Στην Ελλάδα οι μετανάστες εύκολα μπαίνουν αλλά δύσκολα βγαίνουν. Καθημερινώς, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θριαμβολογούσαν για το πόσους μετανάστες εμπόδιζαν στην Πάτρα οι δυνάμεις ασφάλειας όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία μέσα σε νταλίκες, πόσες βάρκες το Λιμενικό γύριζε πίσω στα Ελληνικά λιμάνια, ή πόσους σταματούσαν στα αεροδρόμια πριν αναχωρήσουν για το εξωτερικό. Σήμερα, οι καλά αμειβόμενοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να πείσουν τους αποχαυνωμένους τηλεθεατές ότι είναι πολιτικώς ορθό να «κουρευτεί» μέρος του χρέους με αντάλλαγμα την δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών που θα φιλοξενήσει 50 χιλιάδες άτομα στα πρότυπα των στρατοπέδων του Λιβάνου και της Ιορδανίας, ενώ άλλοι αναφέρονται ακόμα και στην ανάγκη εγκατάστασης μισού εκατομμυρίου μεταναστών στην Αθήνα.
Παράλληλα, είχε προταθεί από διάφορα στελέχη του Σύριζα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, να στεγαστούν οι μετανάστες στα άδεια σπίτια που δημιούργησε η κρίση, καθώς και στα εγκαταλειμμένα χωριά και τα ερειπωμένα σπίτια τα οποία θα επισκευάζονταν από διάφορα «φιλανθρωπικά» διεθνή ιδρύματα. Η Ελλάδα σήμερα έχει 6,3 εκατομμύρια σπίτια με το 30% να είναι κενά. Δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια σπίτια δυνητικά θα μπορούσαν να στεγάσουν μουσουλμάνους μετανάστες. Αν στο κάθε σπίτι εγκατασταθεί μία εξαμελής οικογένεια, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα-buffer θα μπορούσε να εποικισθεί τουλάχιστον με 12 εκατομμύρια μουσουλμάνους από την ανεξάντλητη πληθυσμιακή δεξαμενή του τρίτου κόσμου.
Εντός αυτού του πλαισίου, τηλεοπτικός σταθμός το πρωί της Δευτέρας στην έγγραφη αγγελία της επικαιρότητος για την Συνάντηση των Βαλκανικών και άλλων κρατών στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, εμφάνισε στο κάτω μέρος της εικόνας με μικρά γράμματα την είδηση ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε την συγκατάθεση του για την επιδότηση ενοικίου αρχικά για 20 χιλιάδες οικογένειες μεταναστών, δηλαδή ο Πρωθυπουργός συναίνεσε στην μόνιμη εγκατάσταση 80 χιλιάδων περίπου μουσουλμάνων προσφύγων στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος σφραγίζονται ερμητικά, ενώ μένουν ανοιχτά τα σύνορα με την Τουρκία. Επίσης, αστυνομικοί με διακριτή την Γερμανική σημαία στην στολή τους έχουν εγκατασταθεί εδώ και 4 μήνες στους μεθοριακούς σταθμούς Ελλάδας και Αλβανίας, όπου με προηγμένα μηχανήματα πραγματοποιούν την βιομετρική καταγραφή των μεταναστών που προσπαθούν να διέλθουν την μεθόριο, εγκλωβίζοντάς τους για πάντα στην Ελλάδα.
Για να αποφευχθεί η Ελλάδα να έχει την τύχη της Συρίας και του Λιβάνου, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να εγκαθίστανται αποκλειστικά στις χώρες της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέστρεψαν την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Λιβύη, όπως επιβάλει η δικαιοσύνη επειδή όποιος καταστρέφει πρέπει να πληρώνει.
Είναι βέβαιον ότι η επιδότηση ενοικίου μεταναστών από τις Βρυξέλλες σύντομα θα σταματήσει, ή εάν συνεχιστεί θα αποτελέσει μοχλό πολιτικών εκβιασμών. Το ίδιο βέβαιον είναι ότι ο Ελληνικός λαός μελλοντικά θα αναλάβει το κόστος συντήρησης εκατομμυρίων ανέργων μουσουλμάνων μεταναστών με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη στην χώρα.