Το «τριφύλλι» επικράτησε με γκολ των Πάντοβιτς και Γεντβάι, έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ και επανήλθε δυναμικά στη μάχη της κορυφής.
Επιστροφή με πάθος
Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ και βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί του αντιπάλου του.
Στο πρώτο ντέρμπι του Ράφα Μπενίτεθ στην Ελλάδα, οι «πράσινοι» έδειξαν αποφασισμένοι να μείνουν στο κυνήγι της κορυφής, κυριαρχώντας στο πρώτο μέρος και κρατώντας με ψυχή το προβάδισμα ως το τέλος.
Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο Ράφα Μπενίτεθ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λαφόν στο τέρμα, Κυριακόπουλο και Γεντβάι στα άκρα, Μπράουν και Τουμπά στο κέντρο της άμυνας, ενώ Σιώπης και Τσιριβέγια κράτησαν τη μεσαία γραμμή. Ο Τζούρισιτς κινήθηκε ελεύθερα πίσω από τον Πάντοβιτς, με Ζαρουρί και Τετέ στα πλάγια.
Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και επιθετική τριάδα τους Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς και Γιακουμάκη.
Πράσινη υπεροχή και δύο γκολ
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο 20ό λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Τσιριβέγια έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Κυριακόπουλο, εκείνος γύρισε ιδανικά και ο Πάντοβιτς σε κενό τέρμα έκανε το 1-0.
Η πίεση συνεχίστηκε και στο 31’ το «τριφύλλι» διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τετέ δημιούργησε χώρο για το σουτ του Γεντβάι, η μπάλα βρήκε στον Μεϊτέ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Το «μαγικό» του Κωνσταντέλια
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος και στο 61’ μείωσε με εντυπωσιακό γκολ του Κωνσταντέλια.
Ο Τάισον έδωσε την ασίστ, και ο νεαρός άσος με προσποίηση «άδειασε» τον Γεντβάι πριν σκοράρει ψύχραιμα για το 2-1.
Δυστυχώς, λίγα λεπτά αργότερα ο Κωνσταντέλιας αποχώρησε τραυματίας, γεγονός που άλλαξε την ισορροπία του παιχνιδιού.
Άμυνα μέχρι τέλους
Με τις αλλαγές των Τσέριν και Μπακασέτα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους χώρους και κράτησε με «σκυλίσια» άμυνα το προβάδισμα ως το φινάλε. Παρά την πίεση του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε.
Παναθηναϊκός: Λαφόν, Κυριακόπουλος(50′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Πάλμερ, Τουμπά, Σιώπης(74′ Τσέριν), Τσιριβέγια, Τζούρισιτς, Τετέ(74′ Μπακασέτας), Ζαρουρί(85′ Πελίστρι), Πάντοβιτς(85′ Μαντσίνι).
ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Οζντόεφ(58′ Μπιάνκο), Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας(74′ Ιβανούσετς), Ζίβκοβιτς, Ντεσπότοφ(58′ Τάισον), Γιακουμάκης(68′ Τσάλοφ).


