Με το μυαλό στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου για την 11η αγωνιστική στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατηρήθηκε σε θέση οδηγού στη Σούπερ Λιγκ. «Φλύαροι» επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι», ζορίστηκαν απέναντι στους καλά οργανωμένους Περιστεριώτες, αλλά «καθάρισαν» τα «κανόνια» Ελ Κααμπί, Ταρέμι.
- Από τον
Χάρη Δάντση
Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, προτιμώντας για παρτενέρ του Εσε στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον Νασιμέντο. Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Κέρκεζ στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Περιστεριωτών άλλαξε κατά τα 4/11 την ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο ματς του Βόκολου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με κεφαλιά του Οζέγκοβιτς που απέκρουσε ο Τζολάκης στο 8’.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο (73-27% κατοχή) και προσπάθησαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα κυρίως με τον Ποντένσε. Στο 36′ ο Σιδηρόπουλος κλήθηκε από το VAR να τσεκάρει το τράβηγμα του Τσακμάκη στον Ελ Κααμπί εντός περιοχής, καταλογίζοντας πέναλτι, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των Περιστεριωτών.
Ο Μαροκινός φορ από τα έντεκα βήματα άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες (37′), οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Ζέλσον Μάρτινς, που είχε δοκάρι στο 45’+2′. Στο δεύτερο ημίχρονο τεράστια ευκαιρία έχασε για το 2-0 ο Ποντένσε, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χουτεσιώτη από πλεονεκτική θέση στο 50′.
Μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο, έχασαν και οι φιλοξενούμενοι για την ισοφάριση, με τον Τζολάκη να λέει «όχι» με σπουδαία επέμβαση στον Μίχορλ, στο 63′. Στο 65′ ο Ελ Κααμπί με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το τρίποντο για τους «ερυθρολεύκους» σφράγισε ο Ταρέμι με πλασέ σε κενή εστία, ύστερα από απόκρουση του Χουτεσιώτη σε γύρισμα του Ροντινέι στο 81′. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 87′ με τον Μπάκου, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Ταρέμι, έπειτα από ασίστ του Γιάρεμτσουκ στο 90′.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πιρόλα, Ορτέγκα, Εσε, Νασιμέντο (67′ Μουζακίτης), Τσικίνιο (67′ Ταρέμι), Ποντένσε (84′ Στρεφέτσα), Μάρτινς (84’Γιαζίτσι), Ελ Κααμπί (67′ Γιάρεμτσουκ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Κέρκεζ): Χουτεσιώτης, Κίνι, Σταυρόπουλος, Τσακμάκης, Ούρονεν (71′ Μουντές), Μουτουσαμί (76′ Παλμεζάνο), Τσιγγάρας, Μίχορλ (71′ Τζοβάρας), Γκαρθία (59′ Γιουμπιτάνα), Μπάκου, Οζέγκοβιτς (59′ Φαν Βέερτ).


