Οργή για Ευρωλίγκα
Σαν πρόβατο επί σφαγή! Ο Παναθηναϊκός «βράζει» με τη διαιτησία στη σειρά με τη Βαλένθια για τα playoffs και κυρίως για το Game 4. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε ότι το «Τριφύλλι» έστειλε βίντεο στην Ευρωλίγκα με φάσεις από όλα τα διαιτητικά λάθη.
- Aπό τον Θοδωρή Λινάρδο
Το «Τριφύλλι» βάλλει κατά του Μποντιρόγκα, ο οποίος απομυθοποιείται στα μάτια των «πράσινων» και γίνεται λόγος σε διαρροές πως το τρόπαιο έχει τεθεί… προς ανάθεση στον μεγάλο αντίπαλο.
Ο Παναθηναϊκός ωστόσο έδωσε πάλι δικαιώματα φέτος, εν προκειμένω τώρα στη Βαλένθια, ξαναέχασε (86-89) στο ΟΑΚΑ και με το 2-2 πλέον όλα κρίνονται την Τετάρτη το βράδυ στην Ισπανία. Ηδη ο Ολυμπιακός είναι στο Final-4 και θα παίξει με τη Φενέρ, και η Ρεάλ περιμένει «πράσινους» ή «πορτοκαλί». Οι «πορτοκαλί» βέβαια, καλοί και χρυσοί με την πορεία τους, αλλά και η εύνοια της διαιτησίας είναι το κάτι άλλο. «Οι φίλαθλοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι περιμένουν να δουν πώς η Euroleague θα ερμηνεύσει αυτά τα σφυρίγματα και να διορθώνονται λάθη και αδικίες» αναφέρει ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων».
Ο Δ. Γιαννακόπουλος στάθηκε σε μία φάση του Μοντέρο, στην οποία ο παίκτης της Βαλένθια πατάει καθαρά τη γραμμή του άουτ, αλλά μετά σκοράρει κανονικά και ο Ντιφάλα δεν βλέπει καν. Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, απέστειλε βίντεο στη Euroleague σχετικά με τη διαιτησία στο Game 4 με τη Βαλένθια, ενώ δόθηκε έμφαση και στα διαιτητικά κριτήρια αντιμετώπισης του Κέντρικ Ναν, που δεν κερδίζει φάουλ και δεν εκτελεί βολές, αν και τρώει το ξύλο της… αρκούδας.
Αποστολή… αποδείξεων πλέον στην Ιβηρική την ερχόμενη Τετάρτη που θα διεξαχθεί το Game 5. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μπει στο παρκέ όπως στα πρώτα δύο ματς εκεί και να τελειώσει τη δουλειά με τον δύσκολο τρόπο πλέον, αφού έχασε την ευκαιρία για σκούπα ή έστω 3-1. Εχει την ποιότητα, τη φανέλα, το ρόστερ, τον τρόπο. Στον κόσμο επικρατούν προβληματισμός, απογοήτευση, αλλά και πίστη ότι έστω την ύστατη ώρα δεν θα χαθεί το μεγάλο ραντεβού και οι «νυχτερίδες» θα επιστρέψουν στις φωλιές τους.
Ο Αταμάν ανέφερε: «Είμαι 25 χρόνια προπονητής στην Ευρωλίγκα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο περίεργο». «Το μήνυμα ελήφθη. Ωρα αναμέτρησης για όλους μας» επεσήμανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Παράλληλα, από το «τριφύλλι» σχολίαζαν ότι «μηδέν φάουλ ο Ναν σε δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος στη διοίκηση της Βαλένθια ρώτησε ευθέως αν σκοπεύουν να ζητήσουν την ακύρωση της τριών αγωνιστικών τιμωρίας που του έχει επιβάλει η Ευρωλίγκα, ώστε να βρεθεί στο Game 5.
