Σάλος με Πέρεθ
Σεξιστικά σχόλια από τον ιδιοκτήτη της «βασίλισσας». Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να κατακτήσει κανένα τρόπαιο τη φετινή σεζόν, με τη χρονιά να χαρακτηρίζεται απόλυτα αποτυχημένη.
- Από τον Γιάννη Κάρμα
Εκτός αυτού, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι ιδιαίτερα τεταμένο και… έκρυθμο, ιδίως μετά το σοβαρό επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν οι Τσουαμενί και Βαλβέρδε και το οποίο έφερε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Ουρουγουανού μέσου. Για όλα αυτά φρόντισε να μιλήσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ, καλώντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης επιτέθηκε ιδιαίτερα στην ισπανική εφημερίδα «ABC», την οποία κατηγόρησε ότι επιτίθεται αδιάκοπα στην ομάδα του. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς επίθεσης, ο 79χρονος έκανε αρκετά σεξιστικά σχόλια. «Ο μοναδικός τους στόχος ήταν να επιτεθούν στη Ρεάλ Μαδρίτης και στον πρόεδρό της» δήλωσε.
«Πρέπει να τους απολύσουν όλους. Και λυπάμαι επειδή ο πατέρας μου διάβαζε “ ABC” κι εγώ ήμουν συνδρομητής σε αυτό πριν από χρόνια, αλλά αποφάσισα σήμερα να ακυρώσω τη συνδρομή μου στο “ABC” ως φόρο τιμής στον πατέρα μου, ο οποίος θα είναι ευγνώμων. Πώς μπορεί το “ABC” να το κάνει αυτό; Κανείς δεν την αγοράζει (αυτή την εφημερίδα) και έχει προκαλέσει ρήξη μέσα στην ομάδα. Ανακοινώνω, λοιπόν, ότι ακυρώνω τη συνδρομή μου στο “ABC”. Θα αποτίσω περισσότερο φόρο τιμής στον πατέρα μου ακυρώνοντάς την. Δείτε τα δύο άρθρα που δημοσίευσαν σήμερα, από μια γυναίκα της οποίας τις γνώσεις για το ποδόσφαιρο δεν έχω ιδέα».
Η δημοσιογράφος απάντησε: «Ναι, κύριε πρόεδρε, αυτή ακριβώς είμαι. Μια γυναίκα που τι σημασία έχει τι ξέρω για το ποδόσφαιρο; Ξέρω όμως τη ζημιά που προκαλείται έξω από το Μπερναμπέου. Γιατί εδώ δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Και τώρα είμαι εγώ αυτή που αναρωτιέται αν εσείς αυτό το ξέρετε ή όχι» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος στη δική της απάντηση. Στη συνέχεια, ο Πέρεθ διακρίθηκε με ακόμα ένα ακατάλληλο σχόλιο, όταν προσπάθησε να δώσει τον λόγο στη δημοσιογράφο του Fox Sports Λόλα Ερνάντεζ: «Ελα, το κορίτσι εκεί. Εχει το δικαίωμα να μιλήσει. Εσείς είστε όλοι πραγματικά πολύ άσχημοι (αναφερόμενος στους υπόλοιπους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί)».
