Συνολικά 5 αποχωρήσεις παικτών ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός, κάνοντας το αρχικό… ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ για τη νέα σεζόν.
Πιο συγκεκριμένα η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασία με τον Γιάννη Κώτσιρα και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, των οποίων έληξαν τα συμβόλαια, αλλά και με τους Αλμπάν Λαφόν, Ρενάτο Σάντσες και Χάβι Ερνάντεθ, των οποίων οι δανεισμοί ολοκληρώθηκαν.
Το Τριφύλλι τους ευχαρίστησε τους παίκτες για την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά, τον επαγγελματισμό και τη συνολική προσφορά τους στην ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Κώτσιρα:
«H ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Κώτσιρα. Ο Γιάννης εντάχθηκε στην οικογένεια του Τριφυλλιού το καλοκαίρι του 2021 και για μια πενταετία υπήρξε ένα πολύ σημαντικό στέλεχος της ομάδας.
Ήταν βασικός στις δύο πορείες προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2022 και το 2024. Συνολικά αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα σε 156 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Γιάννη, σ’ ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα επόμενα βήματα της καριέρας σου!»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ για τον Τζούριτσιτς:
«H ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός εντάχθηκε στο δυναμικό του Τριφυλλιού το καλοκαίρι του 2023 και υπήρξε βασικό στέλεχος των Πρασίνων για μια τριετία, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 2024.
Αγωνίστηκε 114 φορές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 20 γκολ, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Φίλιπ, σ’ ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου!».
Για τον Λαφόν έγραψε στα social media: «Σε ευχαριστούμε για όλα Αλμπάν Λαφόν. Σου ευχόμαστε ότι καλύτερο για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σου. Μια φορά “πράσινος”, για πάντα “πράσινος”».
