Πήγε Βρυξέλλες για «γραμμή»!

Η συνάντηση Γεννηματά – Γιούνκερ, με άξονες τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς και το ελληνικό χρέοςΣτις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει οδηγίες για την περαιτέρω στάση της βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά, υπό το πρίσμα των έντονων πιέσεων που ασκούνται από τους ευρωσοσιαλιστές για να συναινέσει στη συμφωνία για τα Σκόπια. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο, όπως έγινε γνωστό, συζήτησε για την ελληνική οικονομία και τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Οικονομία

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και η Φ. Γεννηματά αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές και τις κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, που καλείται να αποφασίσει για το τέλος του ελληνικού προγράμματος.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον. Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες ευρωπαϊκές πηγές, η Φ. Γεννηματά και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ συζήτησαν για «τον ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων», και υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την ΠΓΔΜ.

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντησή της με τον κ. Γιούνκερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα