Δεν μπορεί να βγει πια από το Μαξίμου

Αντιμέτωπος με τον ασυγκράτητο πλέον θυμό των απλών πολιτών ήρθε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον Καναδό ομόλογό του στα Καλάβρυτα. Ανεργοι, γιατροί, νοσηλευτές, συνταξιούχοι , αγρότες και «Αγανακτισμένοι» επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου, η επίσκεψη του οποίου θύμιζε χολιγουντιανή παραγωγή, καθώς μετέβη στην περιοχή -για ευνόητους λόγους- με ελικόπτερο Σινούκ, ενώ, όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τον ίδιο και τους υπουργούς που τον συνόδευαν φύλαγαν συνολικά 2.000 αστυνομικοί -πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στους 3.000- και πως πέραν των περιπολικών υπήρχαν στην πόλη 100 συμβατικά οχήματα της Αστυνομίας!

Η μικρή πόλη των Καλαβρύτων είχε μετατραπεί από το πρωί του Σαββάτου σε φρούριο. Αμέτρητοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., από την Αθήνα και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, συμμετείχαν στα δρακόντεια μέτρα που ελήφθησαν με σκοπό να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες και να δημιουργηθεί μια «μαγική εικόνα» ομαλότητας. Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δέχτηκε άγριες αποδοκιμασίες με το… καλήμερα, το πρωί της Κυριακής στην Αγία Λαύρα. Μια ομάδα ηλικιωμένων «ταραχοποιών», που πήγαν στον ναό με οργανωμένη εκδρομή από ΚΑΠΗ, πέρασαν από τον… κλοιό των ΜΑΤ και τα έψαλαν στον κ. Παπανδρέου. «Γιωργάκη, τα ξεπούλησες όλα», «μας πήρες τη σύνταξη», «πούλησες την πατρίδα μας» ήταν μερικές από τις φράσεις που του απηύθυναν οι βετεράνοι της ζωής καθώς έμπαινε στον ιστορικό ναό, όπου φυλάσσεται και το λάβαρο της Επανάστασης.

Η συνέχεια δόθηκε αμέσως μετά, κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Εκεί τον «υποδέχτηκαν» μέλη του Πατριωτικού Μετώπου, τα οποία, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους (σ.σ.: πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε πετάξει το παπούτσι του στον πρωθυπουργό στην τελευταία ΔΕΘ), τον αποδοκίμασαν έντονα και του διεμήνυσαν πως είναι «ανεπιθύμητος στα Καλάβρυτα» καθώς ξεπούλησε τη χώρα στις ξένες τράπεζες. Υστερα από διαβουλεύσεις με τη φρουρά του, κρίθηκε σκόπιμο και ασφαλές ο πρωθυπουργός να φύγει από την πλαϊνή πόρτα του μουσείου. Και από εκείνη την έξοδο όμως βρέθηκε μια γυναίκα η οποία τον παρακάλεσε -ευγενικά η συγκεκριμένη, αλλά δίχως να πάρει απάντηση- «να μην κλείσεις το νοσοκομείο μας».

Κατά τις 12 το μεσημέρι, τη σκυτάλη των διαμαρτυριών πήραν οι αγρότες των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, οι οποίο απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων ζητώντας να επιτραπεί στις περιοχές Natura η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία, καθώς και να διαγραφούν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για τον λόγο αυτό. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για τρεις ώρες προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή και αναστάτωση στο κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο αναζητούσε απεγνωσμένα άλλο δρόμο διαφυγής.

Ηχηρή πάντως ήταν και η διαμαρτυρία των εργαζομένων του νοσοκομείου Καλαβρύτων, το οποίο σε λίγο καιρό θα λειτουργεί υποβαθμισμένο επισήμως ως… Κέντρο Υγείας. Οι περίπου 60 συγκεντρωμένοι νοσηλευτές και γιατροί είχαν αναρτήσει πανό και μαύρες σημαίες έξω από το κτίριο του νοσοκομείου εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και την υποστήριξή τους στο κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Οι κάτοικοι πάντως δεν εκδήλωσαν την οργή τους μόνο προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς τους υπουργούς και βουλευτές που τον συνόδευαν. Πιο έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκαν ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα έκανε το λάθος και απομακρύνθηκε από τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί και η φρουρά του πρωθυπουργού. Μόλις κάτοικοι είδαν τον πρώην υπουργό δίχως αστυνομική συνοδεία τον πλησίασαν και τον προπηλάκισαν, φωνάζοντάς του «φύγε από δω τώρα! Είστε ανεπιθύμητοι όλοι».

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων ήταν αναρτημένο ένα πανό το οποίο ανέγραφε: «Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνον επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί».

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα