20% πιο κάτω οι βασικές αποδοχές για τους πρωτάρηδες της δουλειάς

«Κλείδωσε» και το σκληρό πακέτο μέτρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι. Το μόνο που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί είναι το ποσοστό περικοπής του εφάπαξ (10%-30%).

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα:

1. Από τον Σεπτέμβριο μπαίνει ειδική εισφορά στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ (6%-14% κλιμακωτά).

2. Περικόπτονται οι συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί και είναι ηλικίας κάτω των 60 χρόνων (κατά μέσον όρο 8%, αλλά εξαιρούνται όσοι αποστρατεύτηκαν ή έχουν υποχρεωτική απόλυση με τη συμπλήρωση 35ετίας, όπως π.χ. τραπεζικοί υπάλληλοι).

3. Περικόπτονται οι επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ, από όλους.

4. Ρυθμίζεται το ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Στο εξής θα μπορούν οι εργοδότες να υποχρεώνουν τους εργαζομένους τους, αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, να εργάζονται κάποιες ώρες παραπάνω την ημέρα, χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες. Η διαφορά θα ισοσκελίζεται σε άλλη χρονική περίοδο.

5. Αυξάνεται η ανώτατη χρονική διάρκεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα, και έτσι από τέσσερα έτη που ήταν έως τώρα (2 έτη συν ανανένωση για άλλα 2) φτάνουν τα εννέα (3+3+3). Το συγκεκριμένο μέτρο έχει εξαγγελθεί αλλά χρειάζεται σχετική τροπολογία.

6. Επιβάλλεται μείωση 20% του κατώτατου μισθού για νέους εργαζομένους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα