Ροκιές αισιοδοξίας στα «Woodstock» αλά ελληνικά

Βουτιές στον Αλιάκμονα και τον Άρδα, κάμπινγκ μετά μουσικής στα υψόμετρα του οροπεδίου Σινιάτσικο, δραματοθεραπεία κάτω από την πανσέληνο στο Ιερό του Διονύσου στη Νάξο και εξαίσιες μουσικές βραδιές στο Αρχαίο Θέατρο στο Δίον. Οι ήχοι και οι μελωδίες την περίοδο αυτή ταξιδεύουν σε ποτάμια, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους, επιβλητικούς πύργους και θέατρα εκπάγλου καλλονής. Τα φεστιβάλ και αυτό το καλοκαίρι, όπως και οι παραθεριστές, αποκεντρώνονται και «βγαίνουν» στην ελληνική ύπαιθρο για να προσφέρουν φυσιολατρικές εμπειρίες υπό τους ήχους της μουσικής.

ΝΑΞΟΣ

Δραματοθεραπεία με φεγγάρι

Σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ ο επιβλητικός Πύργος Μπαζαίου, εκεί όπου πριν από 11 χρόνια ξεκίνησε δειλά δειλά μια πρωτοβουλία που έμελλε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους φεστιβαλικούς θεσμούς. Αν και το σύνθημα του φετινού προγράμματος είναι «Less is more», αυτό που καταλαβαίνει κανείς με ένα πρώτο «ξεφύλλισμα» είναι η επιθυμία να συμπεριληφθούν όσο περισσότερες εκδηλώσεις γίνεται. Τζαζ μελωδίες, ρεσιτάλ πιάνου, θεατρικές παραστάσεις, ακόμη και ένα σεμινάριο δραματοθεραπείας έχει προγραμματιστεί για όσους θέλουν να καλλιεργήσουν τις υποκριτικές τους ικανότητες. Ποια ξεχωρίσαμε; Την ατμοσφαιρική μουσική βραδιά με τη Μάνια Παπαδημητρίου στο Ιερό του Διονύσου στα Υρια, με φόντο το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, στις 13 Αυγούστου. Για το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bazeostower.gr

Info: Από τις 23 Ιουλίου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις 20 € και 15 € (φοιτητικό).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ξεφάντωμα στο River Party


Το ελληνικό Γκλάστονμπερι», το River Party δηλαδή που εδώ και 33 χρόνια μεταδίδει τον πιο ηχηρό φεστιβαλικό παλμό από την Καστοριά, επιστρέφει στο σημείο όπου κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι κατασκηνώνουν. Δίπλα στο ποτάμι θα βρεθούν και φέτος αγαπημένα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πάνος Μουζουράκης, oι Locomondo, αλλά και πολλοί ακόμη, που σχεδόν κάθε χρόνο το έχουν για κακό αν δεν περάσουν από τις όχθες του Αλιάκμονα. Αν κρίνουμε από τις επισκέψεις των μουσικόφιλων που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν τον χώρο, η φετινή επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει -και πάλι- στις πέντε ημέρες τους 50.000 θεατές. Φυσικά από το μουσικό πάρτι δεν θα λείψουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις. Ετσι, όσοι θέλουν να… εκτονώσουν τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης που κρύβουν μέσα τους μπορούν να εξασκήσουν τις δυνατότητές τους στην πίστα paintball, στο bungee jumping, στην τοξοβολία, αλλά και στο bungee τραμπολίνο.

Info: Από τις 3 έως και τις 7 Αυγούστου στο Νεστόριο της Καστοριάς. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ μονοήμερο (ισχύει για ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή), 18 ευρώ μονοήμερο (ισχύει για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο) και 45 ευρώ πενθήμερο εισιτήριο (ισχύει για όλες τις ημέρες, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος κατασκήνωσης).

ΕΒΡΟΣ

Μελωδικές βουτιές

Από τους πιο γνωστούς… παραποτάμιους θεσμούς είναι και το Φεστιβάλ Νεολαίας – Αρδας 2011, που πραγματοποιείται για 17η χρονιά στις Καστανιές Εβρου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ορεστιάδα. Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 31 Ιουλίου, περιμένοντας όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν ένα μαγευτικό εξαήμερο -για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, αφού η διάρκεια του φεστιβάλ ήταν πέντε μέρες- στις όχθες του ποταμού Αρδα. Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φοίβος Δεληβοριάς, Υπόγεια Ρεύματα, Χρήστος Δάντης, αλλά και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες θα κάνουν μια στάση στην όμορφη τοποθεσία και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό πάρτι που σίγουρα θα καταλήξει σε βουτιές στα νερά του παραποτάμου του Εβρου. Στη 17η συνάντηση νέων ξεχωρίζει η εμφάνιση του Διονύση Σαββόπουλου την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Φορέστε το περικάρπιο του κατασκηνωτή και διασκεδάστε μέχρι πρωίας.

Info: Από τις 26 έως και τις 31 Ιουλίου στις Καστανιές Εβρου. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, ενώ η διαμονή σε σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ κοστίζει 40 ευρώ.

ΣΥΡΟΣ

Μια όπερα… λουκούμι

Τα νησιά του Αιγαίου παραδοσιακά το καλοκαίρι θεωρούνται, εκτός από τουριστικός παράδεισος, και πολιτιστικός προορισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νησί της Σύρου, το οποίο τα τελευταία επτά χρόνια φιλοξενεί το αγαπημένο Φεστιβάλ Αιγαίου. Τι θα έχει την ευκαιρία να δει φέτος ο επισκέπτης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη; Οπερα, μουσική, χορό, θέατρο και γνωστά ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος.

Η μεγάλη σταρ της φετινής διοργάνωσης, η Ολυμπία Δουκάκη, η οποία, προτού συνεργαστεί με τη Μιμή Ντενίση τη χειμερινή σεζόν στην Κύπρο, θα κάνει μια στάση στην όμορφη Σύρο και στο Θέατρο Απόλλων για να παρουσιάσει τον μονόλογο του Μάρτιν Σέρμαν «Ρόουζ» (19-20 Ιουλίου). Στα highlights του φεστιβάλ, η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της παράστασης με τίτλο «Medea’s Choice», μια μουσική όπερα βασισμένη στη «Μήδεια» του Μίκη Θεοδωράκη, στις 23, 24 και 25 Ιουλίου.

Info: Στην Ερμούπολη της Σύρου, από τις 12 έως και τις 25 Ιουλίου. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.festivaloftheaegean.com


ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ολύμπιες εκδηλώσεις


Το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κάστρο Πλαταμώνα αλλά και το Θέατρο Πάρκου Κατερίνης θα είναι μεταξύ άλλων τα πεδία δράσης του Φεστιβάλ Ολύμπου. Μάλιστα, για την 40η επέτειό του το φεστιβάλ τιμά την Ισπανία, γι’ αυτόν τον λόγο και στην πρώτη εκδήλωσή του φιλοξένησε τη σπουδαία Ισπανίδα τραγουδίστρια Λουθ Καζάλ (9 Ιουλίου). Στις πλούσιες εκδηλώσεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αλλά και μουσικά αφιερώματα στα ισπανικά τραγούδια. Μόνικα, Μαρινέλλα, Θάνος Μικρούτσικος, Μελίνα Ασλανίδου και Σταμάτης Φασουλής με τους πολυσυζητημένους «Σκηνοβάτες» του, αλλά και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως άλλος «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορεί κανείς να απολαύσει στους πρόποδες του Ολύμπου.

Info: Από τις 9 Ιουλίου έως και τις 28 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου ξεκινούν στις 21.30, ενώ του Αυγούστου στις 21.00. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων στο www.festivalolympou.gr

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η Σάνη ή sunny τζαζ στέκι

Οκ, η Σάνη μπορεί να φημίζεται για τις δαντελένιες παραλίες της και τα όμορφα νερά της, όμως η μαγευτική γωνιά της Χαλκιδικής έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των μουσικόφιλων ως το απόλυτο πολιτιστικό στέκι του καλοκαιριού. Φέτος, μάλιστα, που η αγαπημένη ενότητα του φεστιβάλ «Jazz on the hill» σβήνει τα 20 κεράκια της, η εορταστική διάθεση στον ειδυλλιακό λόφο της Σάνης είναι διάχυτη!

Τι θα περιλαμβάνει το ενδιαφέρον πρόγραμμα; Το φεστιβάλ ξεκινά δυναμικά με το τζαζ τριήμερο και με εκλεκτούς προσκεκλημένους. Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Ντέιβιντ Μαρέι, γνωστός για την τεχνική αναπνοής που χρησιμοποιεί, εμφανίζεται στις 15 Ιουλίου, μία ημέρα πριν από τον γνωστό μουσικό Λουντοβίκο Εϊνάουντι αλλά και τον Γάλλο καλλιτέχνη Ρενό Γκαρσία Φονς. Βέβαια το φεστιβάλ δεν θα περιοριστεί στις τζαζ μελωδίες του, αλλά φιλοξενεί και αφιερώματα τόσο στη σύγχρονη λαϊκή μουσική του κόσμου όσο και στους ελληνικούς ήχους. Στα highlights της διοργάνωσης, οι εμφανίσεις της νέας… Μπίλι Χόλιντεϊ, της Μαροκινής ερμηνεύτριας Ιντι Ζαχρά, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι συναυλίες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Μανώλη Μητσιά.

Info: Από τις 15 Ιουλίου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου. Στον λόφο της Σάνης και στο Garden Theatre του Sani Resort. Φέτος οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αποφάσισαν να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων. Για πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sanifestival.gr

 


ΦΩΚΙΔΑ

Ηχοι του Δάσους

Γάργαρα νερά από τις πηγές της περιοχής, σκιερά πλατάνια και ένα όμορφο οροπέδιο. Αυτό είναι το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί το 10ο Φεστιβάλ «Ηχοι του Δάσους» στο οροπέδιο Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή Φωκίδας, σε μια γραφική τοποθεσία όπου δεκάδες κατασκηνωτές -μεταξύ αυτών και πολλές οικογένειες- στήνουν τις σκηνές τους κάθε χρόνο. Από τις 22 Ιουλίου έως και τις 24 Ιουλίου, στη σκηνή που θα εγκατασταθεί στο οροπέδιο θα ανέβουν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, οι Cabaret Balkan, αλλά και πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες. Τι άλλο προσφέρει η φυσιολατρική διοργάνωση; Ποικίλες δραστηριότητες, όπως paintball, ποδηλασία, αναρρίχηση, τοξοβολία, flying fox, τραμπολίνο, αλλά και πολλά φουσκωτά παιχνίδια. Μάλιστα, η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Φωκίδας διοργανώνει φιλικό αγώνα Moto Scramble, ένα θέαμα που απευθύνεται στους λάτρεις των μηχανών. Ποιος είπε ότι τα εγχώρια φεστιβάλ δεν είναι διασκεδαστικά;

Info: Από τις 22 έως και τις 24 Ιουλίου, στο οροπέδιο Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Τιμή εισιτηρίου για το τριήμερο 20 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνεται και το δικαίωμα κατασκήνωσης. Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

ΚΟΖΑΝΗ

Βλάστη-σε πανηγύρι

«Ενα εναλλακτικό φεστιβάλ στα οροπέδια του Σινιάτσικου». Ετσι διαφημίζονται οι περίφημες Γιορτές Γης στη Βλάστη Κοζάνης, που τις ημέρες αυτές ξεκινούν πανηγυρικά. Χειμερινοί Κολυμβητές, Βασίλης Βασιλάτος, Χαΐνηδες, αλλά και αρκετά ακόμη συγκροτήματα θα δώσουν το «παρών» στο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο φεστιβάλ. Βέβαια, όπως κάθε χρόνο από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν ούτε και οι συνοδευτικές εκδηλώσεις. Συζητήσεις και ομιλίες με θέμα την οικολογία, ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά παιχνίδια, παζάρι με βιολογικά προϊόντα, εκθέσεις και όλα αυτά φυσικά θα λαμβάνουν χώρα δίπλα στις σκηνές των κατασκηνωτών. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για ενδέκατη χρονιά στα οροπέδια της Κοζάνης, στις πλαγιές του Σινιάτσικου.

Info: Από τις 14 έως και τις 17 Ιουλίου. Μονοήμερο εισιτήριο 10 ευρώ, διήμερο 18 ευρώ και τριήμερο 30 ευρώ.

Γιώτα Βαζούρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί

Υπηρετούσαν στον Εβρο και διεκδικούσαν αποζημιώσεις με ομαδικές αγωγές. Αλλες τέσσερις δικαστικές αποφάσεις βγήκαν υπέρ τους. Πόσο είναι το ετήσιο όφελος Τέσσερις νέες δικαστικές αποφάσεις...

Mαύρη ημέρα για τους Έλληνες αγρότες: Υπεγράφη η καταστροφική συμφωνία ΕΕ – Mercosur!

Υπεγράφη τελικά η καταστροφική συμφωνία Mercosur με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και αξιωματούχοι από την νοτιοαμερικανική εμπορική ένωση Mercosur υπέγραψαν σήμερα Σάββατο,...

Η συμφωνία Mercosur βάζει «ταφόπλακα» στην παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς — Στα κάγκελα Ελλάδα,...

Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις του τομέα των επιτραπέζιων ελιών — ASEMESA (Ισπανία), ASSOM (Ιταλία) και ΠΕΜΕΤΕ (Ελλάδα) — εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στον τρόπο...

Τούρκοι και αριστερίλα σε βαρύ πένθος

Οι πολίτες που πιστεύουν στις εθνικές, αστικές αξίες είναι ελεύθεροι άνθρωποι, όχι ανδράποδα της πνευματικής ψώρας του μαρξισμού Απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών από τις...

Εμπαιγμός! Τα μεγάλα ψέματα του Κυρανάκη για τα ηλεκτροκίνητα ταξί – Σε απόγνωση...

Η υποχρεωτική μετάβαση από την 1η Ιανουαρίου 2026 έχει ξεσηκώσει τον κλάδο, ο οποίος καταγγέλλει βίαιο σχεδιασμό, χωρίς διάλογο και τις αναγκαίες υποδομές, ενώ...

Συγκλονίζει ο δικηγόρος από την Κεφαλονιά που έχασε τη σύζυγό του στον Παναμά:...

Νέες πτυχές της τραγικής υπόθεσης που αφορά στο ζευγάρι από την Κεφαλονιά γίνονται γνωστές, καθώς ο δικηγόρος Λάμπρος Θεοτοκάτος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη...

Αποκαλύψεις – σοκ για το χάος στο FIR Αθηνών: Black out με… σφραγίδα...

Υπάλληλοι σε κρίσιμους κρίκους της διαδικασίας για την εναέρια κυκλοφορία περιγράφουν μια κατάσταση πανικού και πλήρους αποδιοργάνωσης, δείχνοντας ως τον κύριο υπαίτιο τον επικοινωνιακό...

Δραματική επιβεβαίωση της «Δημοκρατίας»: «Οι Γερμανοί ζήτησαν τον εναέριο χώρο μας»

Ο μοιραίος ρόλο του Χατζηδάκη από την περίοδο που ήταν υπουργός ΜεταφορώνΤου Ανδρέα ΚαψαμπέληΤο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του...

Κίνδυνος να χαθούν δεκάδες δισ. σε λίγους μήνες: 10 υπουργοί στο «κόκκινο» –...

Αποκαλύπτουμε την άγνωστη έκθεση-ντοκουμέντο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα 204 «προαπαιτούμενα» που έχουν βαλτώσει από τη χώρα μαςΣε ένα ξεκουρδισμένο ρολόι φαίνεται πως έχει...

Στη Γερμανία αναζητούν τα ίχνη της 16χρονης Λόρα – Πώς κατάφερε να αποκτήσει...

Διαστάσεις «θρίλερ» έχει λάβει η υπόθεση της 16χρονης Λόρα, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, με τους δικούς...
spot_img

Ροή ειδήσεων

spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ